DEVA Partisi Sakarya İl Teşkilatı, yaptıkları basın açıklamasıyla birlikte Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nu kınadı. İl Gençlik Çalışmaları Başkanı Süha Dinç ve İl Kadın Çalışmaları Başkanı Melike Seçkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Mesleği ilim öğretmek olan fakat bunun dışında her konuda basiretsizce açıklamalar yapan hezeyanlarla dolu dünyasında yaşadıklarını ortalığa saçan ve son olarak bir televizyon programında Sakarya Üniversitesi’nde okuyan binlerce gencimiz başta olmak üzere ülkenin pırıl pırıl gençleri ile ilgili yakışıksız, sapkın ifadeler kullanan şahsın söyledikleri üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Sakarya Üniversitesi’nin tüm öğrencileri şehrimizin misafiri, bizlerin evladı, kardeşleri ve emanetidir. Makamı ünvanı ne olursa olsun kimsenin onları bu şekilde rencide etme hakları yoktur ve olmayacaktır.

Evlatlarını Türkiye’nin dört bir yanında şehrimize eğitim için gönderen aileler müsterih olsunlar biz Sakarya olarak evlatlarına sahip çıkmaya söz veriyoruz. Bu ve bunun gibi ortaçağ zihniyetindeki akademisyen görünümlü troller Sakaryamızın ismine ve evlatlarımızın namuslarına biz olduğumuz sürece dil uzatamayacaklardır.

Bu şahıs hakkında Sakarya Üniversitesi ve Yüksek Öğretim Kurumunu da göreve çağırıyoruz. Sayın rektörümüzün açıklamalarını kıymetli bulmakla birlikte bu konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Bu zihniyete çocuklarımızı nasıl emanet edebiliriz, öğrencilerine ne gözle baktığını ayan beyan ifade eden birinin akademik olarak aranızda bulunmasına göz mü yumacaksınız. Deva Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak bu konunun sonuçlarına dair olayın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz."