-- Şimdi " geçen yıl yazdık" esprisini bir yana koyarsak, 4 gün önce bu köşede "Ekrem Yüce ve 9 ay (1)" başlığıyla bir köşe yazdık. Bu köşemizde 31 Mart 2019 seçimleri öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasındaki sürece genel bir bakış yaptık. 9 aylık sürece baktığımız zaman Yüce ve ekibinin azimli ve kararlı çalışmasından bahsettik. Ancak siz de takdir edersiniz ki azimli ve kararlı çalışmak bazen yetmiyor. Bir arabanın 4 tekeri gibi bazı işler, hizmetler, projelerin hayata geçmesi için ekonomi gerekiyor.

-- Dünya kurulduğundan bu yana şöyle bir bakarsak, ekonomi her zaman insanoğlunun hayatında önemli yer almıştır. Sözü çok çektirmemek gerekirse Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ölçüde gelir kaybı var. Bunun başlıca nedeni ise ilimizin KDV İadeleri'nden aldığı düşük paydır. Rakam vermek gerekirse Sakarya Büyükşehir Belediyesi KDV İadeleri nedeniyle her ay 10 milyon gibi gelir kaybı yaşıyor. KDV İadeleri nedeniyle yaşanan bu gelir kaybı için Büyükşehir Belediyesi'nin patronu Ekrem Yüce, göreve geldiği gündem bu yana Başkent'te çalmadık kapı bırakmadı.

-- Hatta bu konuyla ilgili yaptığı girişimler sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gereğini yapın" talimatı verdi. Ancak bu talimata rağmen sonuç değişmedi. Peki ama ilgili bakanlarında duyarlılık gösterdiği bu sorun neden aşılamıyor! Mevzu ne! Olay nerede tıkanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan bile "Gereğini yapın" dediği bir sıkıntı bu ülkede nasıl aşılmaz! Bu sorunun cevabını bu güne kadar kimse ama kimse veremedi. Ortada hayati bir sıkıntı var! Çözümü için herkes çaba gösteriyor.

-- Hatta yaptıkları ihracat nedeniyle KDV İadesi sorununa sebep olan Toyota Fabrikası'nın yönetimi bile sıkıntının çözümü için üzerine düşen hassasiyeti gösteriyor. Ama yine de sorun çözülemiyor. Sakarya gibi AK Parti'ye yüzde 65 oy veren bir şehrin sorunu neden çözülmez! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile talimat verdiği bir sorun nasıl çözülmez! Muhalefetin bile tam destek verdiği, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın "Önemli olan Sakaryamız kazansın" diyerek soru önergesi verdiği KDV İadesi sorunu nasıl çözülmez!

-- Hem bizim gibi bu sorunu yaşayan başka iller de var iken neden bu sorun bir kanun düzenlemesiyle sona ermez! Neden, niçin, nasıl, niye gibi soruları aylardır soruyoruz ama yine de bir arpa boyu kadar yol gidemedik. İşte bu noktada geçen yazımızda da bahsettiğimiz gibi gözler AK Parti Sakarya İl Başkanlığı'na çevriliyor. Çünkü bu sorunun aşılması için en büyük gücümüz siyaset olduğuna göre, iktidar partisine gözlerin çevrilmesi de son derece normaldir.

-- Peki AK Parti Sakarya İl Başkanlığı ve kurmayları bu sorunun çözüme ulaşması için mesai harcamıyor mu! Bizce elbette harcıyorlar. Kesinlikle İl Başkanı Yunus Tever ile ekibi bu iş için kafa yoruyorlardır. Ancak ciddi bir mesai harcamadıkları bir gerçek ve bu gerçeği hepimiz görüyoruz. Dikkat edin. Biz ciddi mesailerden bahsediyoruz. Öyle Sakarya'ya gelen bir bakana veya Başkent'te yapılan rutin bir ziyaret sırasında ziyaret edilen ilgili makama söylenen bir çift sözden bahsetmiyoruz.

-- Dediğimiz gibi biz ciddi mesailerden bahsediyoruz. Gerekirse Başkent'te oluşacak güçlü bir lobiden bahsediyoruz. Başkent'te kapı kapı gezecek bir lobiden dem vuruyoruz. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay başta olmak üzere bu kentin yetiştirdiği değerlerinde içinde bulunduğu lobinin girişimlerinden bahsediyoruz. Bu sıraladıklarımız ve daha fazlasını AK Parti Sakarya İl Başkanlığı bu güne kadar yaptı mı! KDV İadesi sorununun çözümü için üzerine düşeni yaptı mı!   

--  Bir de AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz var. Bütün gün medyada, siyasi arenada, siyasi kulislerde boy gösteren Ali İhsan Yavuz var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok ama çok yakın bir isim olan Yavuz'u unutmamak lazım. Hatta unutmak bir yere Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'a bu kent adına sormak lazım.

-- Sayın Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimler arasındasınız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gereğini yapın" dediği bu KDV İadesi sorununun çözüme ulaşması için ne yapıyorsunuz! Bu işe ne kadar mesai harcıyorsunuz! Sakarya'nın her ay 10 milyon TL zararının sona erdirilmesi için hangi girişimleri yapıyorsunuz!

-- Bütün imkanlar elinizde iken, Cumhurbaşkanı Erdoğan hazır talimat vermiş iken, yani rüzgarı arkanıza almış iken neden bu sorun çözülmez! Siz böyle bir ortamda, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği bu ortamda bu sorunu çözemezseniz, bu iş nasıl olacak! Soruyoruz. Bu iş nasıl olacak! Bu sorunu kim çözecek!