// Esra Solmaz – Selen Saatli’nin haberi //

Kahvecilik mesleğinin içinden gelen Emin Oylu, Sakarya Kahveciler Esnaf Odası seçimleri öncesinde Adapazarı'nda bir çay evinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, oda başkanlığına adaylığını açıkladı.

"ODA SAHİPSİZ KALDI"
Bir dönem önce kendisi ile birlikte oda başkanlığına aday olan Efem Yetim ve Şerif Ali Kaya ile beraber kahveci esnafına hizmet etmek için hep birlikte bayrak yarışına girdiğini ve görevin esnaflar tarafından mevcut başkan Mehmet Altay ve yönetimine verildiğini anımsatan Emin Oylu, "Bizde seçimden bir gün sonra esnaflarımızı ziyaret etmeye, onların dertlerini dinlemeye devam ettik. Malumunuz, pandemi süreci yaşıyoruz. Bu pandemi sürecinde bu kurallara uyarak esnaf ziyaretimiz devam etti. Kendileriyle istişare ettik. Onlardan dinlediğimiz hep şu oldu; Odamızın eksik, yetersiz olduğunu ve sahipsiz kaldıklarını, iletişime geçmek istediklerinde telefonlarının cevapsız bırakıldığını bir çok yerde dinledik. Şahsım olarak bu arkadaşlarımızın ellerinden gelenin en iyisini yaptığını inanarak söylüyorum. Bu kadar yapabildiklerine inanıyorum. İyi bir yönetim kurabilmek için arkadaşlarımla beraber çalışmaktayız." dedi.

"BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"
Efem Yetim ve Şerif Ali Kaya ile birlikte yürümeye karar verdiğini ifade eden Oylu, "Şehrimizin siyasetinde, sivil toplum örgütlerinde bulunmuş, donanımlı, bilgili, yönetim anlayışına sahip olan bir ekip kurmak için çalışma yapıyoruz. Efe bey ve Şerif bey ile bu süreçte bir çok kez beraber olduk. İstişareler yaptık. Bu sohbetlerin sonunda birlikte yürümeye karar verdik." dedi.

"ESNAFIN YANINDA OLACAK BİR KADROYLA YÖNETİME TALİBİZ"
Oda için birçok projelerinin olduğunu aktaran Oylu, gelecek zamanlarda projelerle ilgili genel bilgiyi kamuoyunda paylaşacağını belirterek "Bu görev bize tevdi olursa hizmet yarışında birlikte olacağız. Bir çok projemiz var. Bir kaçını yapmaktayız. Bu projeler esnafımıza her zaman katkıda bulunacak, esnafımızın yüzünü güldürecek türden. Onların her zaman yanlarında olacağız, dertleriyle dertleneceğiz. Bizim amacımız farkındalık yaratmak. Alışıla gelmiş yönetim anlayışından çıkıp yüzyılımıza uygun, esnafın yanında olacak olan bir kadroyla Sakarya Kahveciler Odası yönetimine talibiz." diye konuştu.