Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki korkunç artış sürüyor. Önceki gün açıklanan vaka sayıları, ülkemizde salgının başından bu yana görülen en yüksek vaka ve vefat sayıları oldu. Ülke genelinde günlük pozitif vakalar 50 bine dayanırken, günlük vefat sayısı dün 276 ile salgının başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. 

Buna bağlı olarak hastanelere yatışlarda ciddi artış yaşandığı belirtildi. Marmara Bölgesi'nde en iyi durumda olan ancak günlük vaka sayıları 500 sınırına dayanan Sakarya'da Halk54.com WhatsApp İhbar Hattı'na (0 543 740 54 54) gönderilen fotoğraf, vaka sayısındaki artışı gözler önüne serdi.

Sakarya'nın sağlıkta atar damarı konumunda yer alan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (SEAH) ambulansların sıraya girdiği yoğunluk anlarına tanık olan bir vatandaş, bu anları cep telefonu kamerasıyla çekerek Halk54.com WhatsApp İhbar Hattına (0 543 740 54 54) yolladı. Fotoğrafta SEAH acil servisi önünde ambulansların vaka hastalarını bırakmak için oluşturduğu yoğunluk, görenleri tedirgin etti. 

Yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 60'a dayandığı Sakarya'da sağlık ekipleri, ambulanslarla hastaları hastaneye yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor. Yetkililer, toplumun salgın tedbirlerine uyulması çağrısında bulunuyor.

Öte yandan 'üçüncü pik' başkangıcı olarak görülen bu dönemde Sakarya'da kötü gidişatın durumuna göre SEAH'ın yeniden pandemi hastanesine çevrilmesi gündeme gelebilir.