Hendek'te sivrisineklerle ilgili şikayetler artmaya başladı. Belediye tarafından mahallelerde yapılan ilaçlamanın yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, sivrisineklerle ilgili önlem alınmasını istedi.

Özellikle sivrisineklerin ısırdığı çocuklarda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, çocukların vücudunda kabarıklar oluştuğunu hatta yaraya döndüğünü, doktora götürmelerine rağmen geçmeyen bir kaşıntı ve şişkinlik ile karşılaştıklarını, çocuklarını nasıl koruyacaklarına şaşırdıklarını belirtti.

Halk54.com WhatsApp İhbar Hattına konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, "Yetkililerden ilaçlamanın daha sık yapılmasını istiyoruz. Bu sivrisineklere bir çözüm bulun, geceleri uyku uyuyamıyoruz" dediler. 

Öte Yandan Hendek Yeni Mahalle Muhtarı İsmet İskefiyeli de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "8.Yıllık muhtarlık sürecinde 3. Değişik Belediye Başkanıyla çalıştım bu güne kadar ilaçlama her mahalleye haftada bir gün ilaçlama yapılıyor dün böyleydi bugünde böyle .Eğer belediye tarafından haftada 2 gün  gelse bizler için daha güzel olur. Yenimahalle MUHTARI Olarak haftada bir  günün yeterli olmadığını yetkililere ilettik.Bu konuda yetki belediyenin muhtarın değil.Bazıları muhtar ilgilenmiyor diyerek yazı yazıyor.

Bugüne kadar mahallemize 4 kez ilaçlama yapıldı .1.08.2021 tarihinde pazar günü tekrar ilaçlanacak. Bu ilaçlamalarda saat 18.de başlayıp saat 24. de kadar dolaşıyoruz. Biz görevimizin başındayız sonuna kadarda olacağız bilginize sunulur. Yenimahallede 500. sk var, SAYGILARIMLA" ifadelerini kullandı.