Başkan Kamil Yavuz, açıklamasında;

 "21 yıl önce idi, saat 03:02 yi gösteriyordu ki Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova’ da 45 saniyenin aslında çok uzun bir zaman olduğunun farkına varmıştık. Kimilerimiz depremin ne olduğunu bilmeden yıkıntılar arasından dışarıya çıkmaya çalışıyordu, kimilerimiz ağlayarak enkazların altından kurtarın diye feryat ediyordu, kimilerimiz enkazların başlarında acaba birilerini kurtarabilir miyim diye yıkıntıları ellerimizle kaldırmaya çalışıyordu, kimilerimiz ise o enkazların altında çoktan ölmüştü ve artık çok geçti.

17 Ağustos 1999 gecesi 7.4 büyüklüğünde olan depremin bilançosu; Can kaybı 18373 kişi, Yaralı 48901 kişi, Sakat 505 kişi, Yıkılan ve ağır hasarlı konut ve işyeri sayısı 112708 idi. Doğa 45 saniyede bizlere neler yaşatabildiğini ve neler yapabildiğini net bir şekilde göstermiş oldu.

21 SENEDİR YIKILMAYAN 21 SANİYEDE YERLE BİR OLABİLİR!

-Peki bunları bile bile 21 yılda bizler ne yaptık?

-Depreme hazırlandık mı?

-Binalarımızın durumları neler?

-Mevcut çok katlı orta ve az hasarlı binalarımız olası bir depremde ayakta kalabilecek mi?

Buradan Jeofizik Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi olarak devlet yetkililerine, yerel yönetimlere ve vatandaşlarımıza sesleniyoruz! Olası bir depremde yeni bir 17 ağustos bilançosuyla karşılaşılabilir. Bu nedenle acilen kentsel dönüşüm gibi programları başlatın aksi halde 21 senedir alınmayan önlemler nedeniyle 21 saniyede çok bina yıkılır.

Bizlerin her yıl 17 Ağustosta siyahlar giyerek ölen vatandaşlarımızı anmamızın sebebi yeni bir depremde kimseyi beyazlar (kefenler) içinde görmek istemememizdendir.

Depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet diliyoruz." ifadelerine yer verdi.