Karasu Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu  Sahil Projesi çerçevesinde Karadeniz Caddesi ile kumsal arasında yapılmakta olan betonarme duvar, gelen tepkiler üzerine bu sabah saatlerinde sökülerek kaldırıldı. Belediyeden alınan bilgilere göre, fırtınalı havalarda yaşanan kum erozyonunun önlenmesi amacıyla projede yer alan 110 cm’lik duvarın yeni yüksekliği 80 cm olarak tasarlandı.

TEHDİT KOKAN PAYLAŞIM
Duvar haberinin sosyal medyada duyurulmasının ardından projenin duvar aşamasına karşı çıkanların çokluğu dikkat çekti. Düşüncelerini facebook hesabından dile getiren Karasulular,  duvarın sahilde gezenlerin denizi görmelerine engel olacağını öne sürdü. Belediye Başkanı İshak Sarı’nın korumasına ait olduğu öne sürülen ve projeyi eleştirenlere yönelik tehditler içerdiği belirlenen paylaşım ise tepki çekti.

ÇOK BOYUTLU PROJE
Belediyenin sahil projesinde Karadeniz Caddesi’nin kumsal tarafında sırasıyla bisiklet yolu, yaya yolu ve oturma grupları yer alıyor. Projede bunun yanı sıra belirli aralıklarla duş tuvalet ve deniz, güneş ve kumsaldan yararlanan tatilcilerin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayacak büfeler bulunuyor. Sahil Projesi billboardlardaki afişler ve caddelerdeki pankartlarla kamuoyunda duyurulduğunda halktan büyük destek görmüştü. Geçtiğimiz hafta başlanan duvar inşaatı ise beklenmedik bir tepkiyle karşılanmış ve sosyal medyada eleştirilere konu olmuştu. (karasuhaber)