Karasu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasının ilçe geneline yayılacağı belirtildi.

Karasu Kaymakamlık toplantı salonunda Karasu basınına bir açıklama yapan Kaymakam Aziz Mercan ve Belediye Başkanı İshak Sarı, Elazığ’da yaşanan deprem için adeta ilçe genelinde bir seferberlik ilan etti. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, sözlerine depremde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da şifa dileğinde bulunarak başladı. “Meydana gelen deprem sonrası devletimizin bütün birimleri; Dışişleri Bakanlığımız, AFAD Başkanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bölgeye bir nevi karargâh kurarak görevlerini en üst düzeyde yerine getirdi” diyen Mercan, Türk milletinin de büyük bir dayanışma örneği göstererek deprem bölgesindeki yaraların sarılması konusunda büyük destekler verdiğini belirtti. Geçen hafta, Karasu’da toplanan yardımların Türk Kızılayı Karasu Şubesi aracılığıyla bölgeye ulaştırıldığını dile getiren Kaymakam Aziz Meran; “Yapılan yardımların yanı sıra Karasu Belediye Başkanlığı ile bir hedef belirledik. Deprem bölgesine yardımları sürdürmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, meslek odalarımız, ziraat odalarımız, şoförler odamız, esnaf odamız ve tüm mahalle muhtarlıklarımız bir gayret içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

“ŞUBAT SONUNA KADAR SÜRECEK”

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, hedefledikleri yardım programının Şubat ayı sonuna kadar süreceğini belirtti ve “Bugüne kadar hem ayni hem de nakdi olarak bölgenin ihtiyaçları konusunda Karasu’da duyarlılık gösteren Karasu halkımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise sözlerine; “İlçemiz, deprem felaketini çok iyi bilen bir ilçe. Elazığ ve Malatya’daki deprem yaralarını sarmak adına büyük hassasiyet gösterileceğine inanıyoruz” diyerek başladı. Belediye olarak “Biz de bu kampanyaya varız” dedi. Başkan Sarı; “Bölgede kuru gıda, ısıtıcı, battaniye, çocuk bezi ve hasta bezine büyük oranda ihtiyaç duyuluyor. Kıyafet konusunda hassas olunmasını bekliyoruz. Kullanılmış kıyafetleri bölgeye göndermeyeceğiz. Karasu halkının büyük özveriyle gerçekleştireceğine inandığımız yardım malzemelerini Türk Kızılayı Karasu Şubesi eliyle bölgeye ulaştıracağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz” ifadeleriyle sözlerine son verdi.