İnsanlığın kurtuluşuna vesile olan örnek yaşantısı, fikirleri, sevgisi, merhameti ve tevekkülü ile gönüllerde taht kuran Hz. Peygamber’i anmanın öneminin bir kez daha gündeme geldiği hafta nedeniyle bir tebrik mesajı yayınlayan Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya,  Diyanet İşleri Başkanlığınca 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasının "Peygamberimiz ve Çocuk" olarak belirlendiğini söyledi.

Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi ve’s Selam Efendimizin çocukların başını okşayarak sevgisini gösterdiğine vurgu yapan Kaya, Kur’an ve sünnetin ışığında çocukların yetişmesine, gelişmesine ve topluma kazandırılmasında Hz. Peygamberin anlaşılmasının önemine değinerek şöyle dedi:

“Hz. Peygamber’in yüreğindeki sevgi karanlığı aydınlatan bir ışık gibiydi! Çocukları çok severdi. Zira Allah’ın rahmeti ve O’nun kullarına merhamet duygusu Hz. Peygamber’in çocuk sevgisine zuhur etmişti! Çocuklarla oynar, onlarla ilgilenir, onları dinler ve çocuklara önem verdiğini gösterir ve hissettirirdi. O’nun bu davranışı tüm insanlık için kurtuluşun reçetesi gibiydi. Hz. Enes diyor şöyle diyor: “Resûlullah (s.a.s.), biz çocukların arasına karışır ve güler yüzle bize latife ederdi.” (Buhari, Edeb, 68, 122) Peygamberimizin evlatlığı Üsâme de şunu aktarmıştı: “Allah’ın elçisi beni bir dizine, Hasan’ı öbür dizine oturturdu. Bizi göğsüne bastırarak şöyle derdi: Allah’ım bunlara rahmet ve saadet ihsan eyle. Ben bunların hayır ve saadetlerini diliyorum.” (Buhari, Edeb, 22) Mevlid-i Nebi ile Hazreti Peygamber’i daha iyi anlayabilme şansı doğmuştur. O’nun, insanlığın kurtuluşu için ileri sürdüğü fikirleri, hakikatleri söylemesi, günümüz dünyasının tüm problemlerine ışık olmuş, çözüm getirmiştir. Mevlid-i Nebi Haftası’nda Hz. Peygamber’i anlayarak günümüz dünyasının tüm sıkıntılarından ruhumuzu kurtarabiliriz. O’nun yolu tüm insanlık için kurtuluştur. Yaşantısı tüm insanlık için örnektir. O yaşantıyı hayatımıza yansıtabilirsek günümüzün karışık sıkıntılarından da kurtulabiliriz. Günümüz insanlığının sevgiye, merhamete ve tevekküle ihtiyacı var. Çocuklar da kendi dünyalarında anlaşılmayı bekliyor. Onlara karşı insaflı olmayı Hz. Peygamber’in örnek yaşantısında bulabiliriz.
Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyor, Müslümanlara hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Müslümanların, Hz. Peygamber’in güzel ahlakıyla ahlaklanmalarını, O’nun yaşantısını örnek alarak kurtuluşa nail olmalarını Cenabı Allah’tan diliyorum.”