Türkiye'de son yıllarda ikinci el araç piyasasında yaşanan fiyat tırmanışı bir türlü durdurulamıyor. Özellikle ucuz olması sebebiyle geçtiğimiz yıllarda en çok tercih edilen Doğan ve Şahin model otomobillerin fiyatları artık dudak uçuklatıyor.

SAKARYA'DA DOĞAN,ŞAHİN VE KARTAL 40 BİN LİRA İLE 60 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

İkinci el ilan sitesi olan sarı sitede Sakarya'da Doğan ve Şahin model otomobillerin fiyatı 60 bin liraya kadar çıktığı görüldü.

Fiyatlardaki bu artışlardan sonra ikinci el otomobiller, duraklama dönemine girdi. Satıcılar aldığı fiyatların altında arabaları satmak istemezken, alıcılar ise fiyatların yüksekliğinden dert yanıyor.

Alıcı ve satıcılar fiyat konusunda anlaşamayınca piyasadaki durgunluk da devam ediyor.

Sakarya'da Doğan, Şahin ve Kartal otomobillerin 40 bin TL ila 60 bin TL arasında değişen fiyatlara satışa sunulması alıcı ve satıcıları memnun etmiyor.

2 SENE ÖNCE 20 BİN LİRAYDI ŞİMDİ ALICILARA PAHALI GELİYOR!

Doğan ve Şahin model otomobil sahipleri kendilerini günde 20 25 kez aradıklarını ama fiyatı duyunca, ‘Doğan'a bu kadar para verilmez' dediklerini söylediler. Araç sahipleri yaklaşık 2 sene önce de 20 bin lira olan bu marka araçlara da bu fiyat bunlara verilmez dediklerini her sene aynı şeylerin yaşandığını ifade ettiler.

KAZA YAPINCA 2'YE AYRILMALARI İLE GÜNDEM OLUYORLAR

Öte yandan çoğu özellikle direncini ve taşıma gücünü büyük oranda kaybetmiş metal parçalardan oluşan KUŞ Serisi araçların foyası maalesef kazalarda ortaya çıkıyor.

Dışardan bakıldığında hoş bir görüntü veren araç eğer metal yorgunuysa, çarpışma anında hiç bir direnç göstermediği için içinde bulunanları korumaktan uzak hale geliyor.

Maddi hasarla atlatılacak bir trafik kazası, aracın metal aksamlarındaki yorgunluk nedeniyle ölümlü hale gelebiliyor. Bu tür araçlarda, çok küçük şiddetteki çarpışmalarda bile ciddi deformasyonlar görülüyor.

Araçların bir çoğu ikiye bölünüyor... Vatandaşlar bu tür araçların trafiğe çıkmasının bile başlı başına bir sorun olduğu görüşünde....