HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya Büyükşehir Belediyesi EKim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Mecliste gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şaban Koludra, 1999 depreminde Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne borç olarak kullandırılan kredinin 270 milyon TL'lik borcun iptalinin TBMM Plan ve Bütçe komisyonundan geçmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Koludra, bugüne kadar krediden dolayı Büyükşehir Belediyesi'nden kesilen paraların da belediyeye iade edilmesi gerektiğini söyledi. 

Koludra, "1999 depremi, dünyanın gördüğü en büyük afetlerden biriydi. Sakarya'da bundan 6 eyaletin etkilendiği bu afette şehir merkezinde yaşam yerinin en yoğun olduğu yerde en büyük zararı gören şehirdir. Ancak kendimizi tam anlamıyla anlatamadık ve bu bir Gölcük depremi olarak anılıyor.  Dünyanın dört bir tarafından yardımlar geldi. Biz gibi depremden zarar görenlerin zararlarını bir nebze telafisi için. Tüm belediyeler aldıkları yardımlardan dolayı herhangi bir borca girmezken, bir tek Sakarya 1999'dan beri depremde aldığı yardım kredilerinden borç öder durumdaydı. Bu haksız bir tasavvuftu ve siyasi yalnızlıktı. Şimdi bunun bir nebze çözüldüğünü bugünkü haberlerde gördük. Bu kredi borçları silinecek, iptal edilecek. Şimdiye kadar bu krediden dolayı belediyemizden kesilmiş olan paraların da belediyeye iade edilmesi gerekir. Bunun beklentisinteyiz." diye konuştu.