HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ ile Zeynep Eda ATEŞ'in haberi
Koronavirüs tüm dünyayı derinden sarstı ve sarsmaya da devam ediyor.

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede vaka sayıları yeniden artışa geçen koronavirüs için birçok firma aşı çalısması yaptı ve birçok ülkeden onay aldı. 

Aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, vatandaşlar da koronavirüs salgınını önlemek için yürütülen aşı çalışmalarını yakından takip ediyor. 

Dünyaya büyük umut veren aşı çalışmalarında ise en çok Alman aşısı ve Çin aşısı öne çıkarken, yakın süre içinde Türkiye'de vatandaşlara aşı vurulacak. 4 aşamada planlanan aşılama programı ilk olarak sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlardan başlayacak.

Peki Sakaryalılar aşı hakkında ne düşünüyor? Sakaryalılar, yurt dışından gelecek aşılara karşı nasıl bir tutum gerçekleştiriyor? Halk54, sorunun yanıtını sokakta aradı ve Sakaryalılarla konuştu. 

Vatandaşların kimi, "Çin’de aşıyı Almanya’dan alıyor ben aşı vurulmayı düşünmüyorum" derken, kimi de "Aşı olmaktan başka çaremiz yok. Türk bilim insanlarının geliştireceği aşıya daha çok güveniyoruz. O da olmazsa başka çare yok, Çin aşısı olacağız" dedi.