HALK54.COM/Hüseyin CUMALI

NE OLMUŞTU!
Adapazarı Çark Caddesi’ne paralel Papatya Sokakta bir grup esnaf kardan mezar yaptı ve baş ucuna da “esnaf öldü” diye yazdı. Koronavirüs ve ekonomik şartlar nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu anlatmak amacıyla yapılan kardan mezarın üzerine çiçeklerde koyan esnaf,  ardından mezar başında dua okudu.

SOSYAL MEDYA
Vatandaşlar tarafından yapılan ve baş ucuna “esnaf öldü” diye yazılan kardan mezar kısa sürede sosyal medyada popüler oldu. Hızla yayınlan fotoğraf ve görüntüler üzerinden bir çok kişi tepkisini dile getirirken, bazı siyasi parti temsilcileri ise kardan mezar üzerinden hükümete sert eleştirilen getirmeye başladı. Esnafın ekonomik anlamda öldüğüne işaret eden siyasetçiler, AK Parti hükümetini esnafa sahip çıkmamakla suçladı.

POLİS DAĞITTI
Ancak her olayda olduğu gibi sosyal medyada eleştiri sınırlarından çıkılıp harekete varan yorumlarla birlikte polis harekete geçti. Mezarın bulunduğu alana gelen ekipler kardan yapılan ve baş ucuna ‘esnaf öldü’ yazılan mezarı kısa sürede dağıttı. Öte yandan bir kardan mezardan da Tarihi Uzunçarşı’da da yapıldı. Polis, o mezara hakkında da gerekli işlemi yaptı.