Geçtiğimiz yıl Mart ayından itibaren ülkemizde başlayan koronavirüs salgını sonrası eğitime bir süre ara verilmiş, ardından tüm yurtta eğitimlere evlerden devam edilmişti. Bu süreçte bilgisayar ve tableti olmadıkları için eğitim karşısında zorlanan öğrencilerin eğitimine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz tablet dağıtımı yapılmıştı. 

Verilen tabletlerle koronavirüs gölgesinde eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin bazılarının tabletlerine yasal uyarıdan gelen mesaj şok etkisi yarattı. 

Bazı öğrencilerin tabletlerine yasal uyarıdan "Degerli musterimiz, kullanmakta oldugunuz cihazinizin kimlik bilgisi olan ************* IMEI numarasi kayit altinda olmadigindan 7 gun icinde kapatilacaktir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - IMEI Sorgulama adresinden e-Devlet sifrenizle giris yaparak IMEI bilgilerinizi goruntuleyebilirsiniz." mesajı geldi.

Yasal uyarıdan gelen mesajla kullandıkları tabletlerin kayıt dışı olduğu ortaya çıkmasıyta birlikte bu durum karşısında öğrenci velileri,  "Çocuklarımız bu durumda ebaya nasıl girecek" diye tepkisini dile getirdi.

Öte yandan 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kayıt altına alınacak cihazlara ödenecek IMEI kayıt tutarı ise 2 bin 170 lira...