Adapazarı Hızırtepe Mahallesi sakinlerinden Selim Özen, mahallede üç yol kavşak içinde bulunan Sigorta Taksi Dolmuş durağının vatandaşın can ve mal güvenliğini uzun zamandır tehdit ettiğini belirterek, "Büyükşehir UKOME Başkanlığına ve üyelerine seslenmek istiyorum. Ulaşım bütünlüğünden önce, halkın tek parça bütünlüğü önemlidir." dedi.

Adapazarı Hızırtepe Mahallesi sakinlerinden Selim Özen, yaptığı açıklamada Sigorta Taksi dolmuş durağının yarattığı tehlike sonrası mahallede yaşayan bir birey olarak durumu Sakarya Büyükşehir Belediyesine bildirmesine rağmen 20 Eylül 2018 tarihinde yazdıkları dilekçeye cevap alamadığını belirtti.

Daha sonra konuyu Sakarya Valiliğine yapmış olduğu yazılı dilekçe ile o noktanın durak olup olmayacağı konusunda Sakarya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yazılı görüş talep ettiğini ifade eden Özen, "Talebim sonrası Sakarya İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğün 08/11/2018 tarihinde yaptığı inceleme sonrası ilgi gerekçeler doğrultusunda bölgenin tam kavşak kesişim noktasında olduğu okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrenci veli ve servis araçların burada beklediği bölgenin durak olarak kullanılmasının uygun olmadığı anlaşılmıştır. Durak yerinin kaldırılarak yerinin değiştirilmesi konusunun Büyükşehir Belediye Başkanlığınca değerlendirilmesi gerekmektedir denilmekte." dedi.

Özen, "Bu doğrultuda Sakarya UKOME üyeleri arasında da yer alan Sakarya Valiliği İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğün üçyol ana cadde üzeri kavşak içinin dolmuş durak yeri olması uygun değildir yazısına rağmen Sakarya Büyükşehir Belediyesine defalarca sözlü ve yazılı dilekçe ile müracaat etmemize karşın durak yeri konusunda herhangi bir uygulamaya düzenlemeye  gitmemiş aksine mahalle  halkının  can ve mal güvenliğini hiçe sayarak varlık sebebi olan halka karşı yapılan UKOME uygulamalarında yeni bahane üreterek ULAŞIM BÜTÜNLÜĞÜ ANLAYIŞI ile değerlendireceğiz diye bahane edilmiştir. Dört senedir Sakarya BB , UKOME tarafından halkın can ve mal güvenliği göz ardı edilmekte, üçüncü dünya ülkelerinde dahi görülmeyen bu tür uygulamalar ilgi trafik ve taşıt kanun  yönetmeliklerinde dahi bu tür bir düzenlemeye izin vermez iken ve Sakarya Valiliği  İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğün durak olması uygun değildir yazısına rağmen bölgedeki durak yerinde durmakta halkın can ve mal güvenliğini sürekli  tehdit etmektedir." dedi.

Özen, "Sakarya Büyükşehir Belediyesine yapmış olduğumuz yasal müracaatlara kayıtsız kalan Sakarya Büyükşehir Belediyesi UKOME  halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden sigorta taksi dolmuş durağının bulunduğu yerden kaldırılması hususunda   ve emniyetli güvenli bir noktaya taşınması konusunda gecen 4 yıla yakın süreçte bir çalışma yapmamıştır." dedi.

Özen, "Sayın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanım Ekrem Yüce'den ilgi kanun ve yönetmelikler ışığında durağın bu bölgeden emniyetli bir noktaya taşınmasını  talep etmekteyim birçok kez Sakarya UKOME tarafından  farklı yasal olmayan gerekçe ve müdahalelerle tehlike arz eden ötelenen durak yerinin  kaldırılıp  Hızırtepe halkına zarar vermeyecek emniyetli güvenli bir noktaya taşınıncaya kadar her gün Sakarya Büyükşehir Belediyesinin önünde kitap okuma ve oturma eylemi yapacağıma buradan siz değerli  Sakarya basının  aracılığı ile Sakarya kamuoyu ile  paylaşmak isterim. Son olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi UKOME Başkanlığına ve üyelerine seslenmek istiyorum; Ulaşım bütünlüğünden önce halkın tek parça bütünlüğü önemlidir." dedi.