Pamukova da  Koronavirüs vakalarında son on günde rekor artış yaşandı. İlçede Covid-19 un başlangıç Sürecinden bu yana en yüksek artış seviyesine (yüzde76) ulaşıldı. Ahiler Mahallesinden  Sakarya  Eğitim Araştırma Hastanesinde Koronavirüs tedavisi gören 73 yaşındaki Fethiye Çürük vefat etti.

Günlük vaka sayısı arttı.. Her yaş grubu risk altında..
Günlük vakların 7-8 kişiyi bulduğu ilçede temaslı sayısında ise büyük artış gözlendi. Yetkililer Koronavirüs’ün sadece 65 yaş üstü vatandaşlarda değil her yaş grubunda görülmeye başlandığını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Aile içi bulaş sayısında artış..
Özellikler İlçeye bağlı mahallerde vatandaşların kahvehanelerde maske, mesafe kurallarını hiçe sayıldığının gözlenmesi, yeni tedbirlerin alınmasını zorunlu kılıyor. Aile içi bulaş sayısının günden güne arttığını ifade eden yetkililer vatandaşları kurlarla uymaları konusunda uyardı.

Fabrika çalışanları dikkat..
Vaka artışlarının özellikle İlçede de ve ilçe dışında fabrikalarda çalışanlarda daha fazla görülmesi dikkat çekerken, çalışan genç ve orta yaşlı kesimlerin kurallara daha fazla riayet etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Öğrenci, işçi servisleri..
İlçe genelinde artan vaka ve temaslı sayısı nedeni ile toplu olarak bulunulan alanlar, öğrenci ve işçi servisleri, fabrikalar, kahvehanelerde vatandaşların maske, mesafe, hijyen kurallarına azami riayet göstermesi gerektiği uyarıları yapıldı.