Devleti milyonlarca TL zarara uğratan, 20 örgütlü yapıya yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında ilimizde de bir tıp merkezinin soruşturmaya dahil edilmesi sonrasında adli soruşturma sürerken, bu soruşturma kapsamında SGK'da harekete geçti  Kocaeli'de bulunan  'Kocaeli Sağlık Güvenlik Merkezi ilimizde bulunan tüm sağlık merkezlerine yönelik olarak 'fatura' incelemesi başlattı. 

ADLİ KONTROL İLE SERBEST BIRAKILDILAR
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kolay yoldan haksız kazanç elde edenlere yönelik sahte engelli raporu, reçete, PCR testi düzenleyerek, devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları iddia edilen aralarında ilimizin de bulunduğu 20 örgütlü yapıya yönelik 28 ilde 'Çekirge' operasyonu düzenledi.

Bu operasyon kapsamında  gözaltına alınan hafta sonu ilimizde bir tıp merkezinde uzman doktor olarak görev yapan A.K. ile M.H.A. ile aynı yerde çalışan sağlık personeli F.A. ve eczacı kalfası bayan Ö.T. i adliyeye sevk edilmiş. bayan eczacı ve hastane çalışanı tutuklanırken tıp merkezinin uzman doktorları a.K., ve M.H.A. adli kontrol ile serbest bırakılmışlardı.

SGK'DAN FATURA İNCELEMESİ
Medyabar'dan Hüseyin Can İğdir'in haberine göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda ilimizde de yapılan operasyonun ardından  Kocaeli'de bulunan SGK Kocaeli Güvenlik Müdürlüğü gözaltı ve tutuklamaların yapıldığı bahse konu tıp merkezi başka olmak üzere ilimizde bulunan tüm özel sağlık kuruluşlarına yönelik olarak araştırma başlattı.

Araştırma kapsamında ilimizdeki özel sağlık kuruluşları tarafından kesilen ve Sağlık Güvenlik Merkezine gönderilen faturalar incelemeye alındı. İncelemelerin geçmişe dönük olarak sürdüğü belirtildi.