Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü yangın harekat merkezini, Körfez-Kefken İşletme Şefliği yangın ekiplerini ve Derince Çenedağ Yangın gözetleme kulesini denetledi.

Bölge Müdürü Polat'a, İzmit İşletme Müdürü Mustafa İşçioğlu, Müdür Yardımcısı Yusuf Yaycı ve İşletme Şefleri eşlik etti.

Bölge Müdürü Polat, orman yangınlarında mücadelede, İzmit İşletme Müdürlüğünün, yangın harekat merkezinde konuşlanan yangın ekipleri ve yangınlarda kullanılan iş makinalarını da kontrol ederek, çalışma prensipleri hakkında bilgi aldı.

Çenedağ Yangın gözetleme kulesini de denetleyen Müdür Polat, insansız hava aracını havalandırarak ormanlık sahaları havadan taradı.

 Kocaeli Valiliği tarafından, ormanlara piknik amacıyla girilmesi ve ateş yakılması yasaklandığından; özellikle günübirlik ziyaretçilerin çok yoğun olduğu bölgelerde denetlemelere katılarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ziya Polat, Sakarya bölgesine bağlı, Kandıra ilçesi, Kefken ve Akova Şefliği sınırlarında kalan sahil bandında ve ormanlık alanlarda yapılan kontrol ve denetimlere fiilen katılarak, bu günlerde ülkemizin özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerinde, yoğun bir mücadele içinde bulunduğu orman yangınları hakkında, zor günlerin yaşandığına vurgu yaparak çalışmayı yürüten tüm ekiplere başarılar diledi.