Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme kararlarını açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine genelge gönderdi. Bazı işletmeler faaliyetlerine tekrar başlarken bazı iş yerleri de kapsam dışı kaldığı için kapalı olacak. Buna göre; kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve , nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edilecek.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme kararlarının ardından değerlendirmede bulundu. 

Salihoğlu, "İçişleri Bakanlığınca Haziran ayı normalleşme tedbirleri açıklanmıştır. Odamıza bağlı faaliyet gösteren düğün salonları, organizasyon işletmecileri, müzik faaliyetlerinde bulunan esnaflarımız kısmen memnun kalmıştır. Çünkü  en önemli günleri Pazar günüydü. 2 düğün yapıyordular. Yiyecek-içecek ikramı 15 Haziran'dan sonra serbestleşicek. Nişan-kına etkinlikleri 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilicektir. Üyelerimiz düğün nikah programlarındaki tanınan zamanın uzatılması tüm sağlık kurallarına uygun olarak cemiyetlerin neşeli rahat bir ortamda gerçekleştirmek istiyorlar. Bu sektör müşterisinden kaparo almış, kirasını, vergisini, SGK'sını yatıran işletmelerdir. En kötüsüde  kalifiyeli elemanını elde tutmak zorundadır." dedi.

Salihoğlu, "Odamız üyesi hamam, sauna ve açılmamıştır. Bu sektörler uzun süredir ekonomik olarak çok zor günler yaşamaktadırlar. Mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyoruz" dedi.