Optimak STU öncülüğünde 3.OSB Müdürlüğü ile başlatılan çalışmalar kapsamında okul müdürü Uğur Aydın’ın daveti üzerine Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak Ferizli’de bulunan BİST Recepbey MTAL öğrencileri ile buluştu.  

Haziran ayında Optimak STU fabrikasında, il milli eğitim müdürü,Ferizli ve Söğütlü ilçe  milli eğitim müdürleri, mesleki eğitimden sorumlu şube müdürü, 3. OSB Müdürü İsmet Altunışık ve Söğütlü ile Ferizli de bulunan meslek lisesi yetkilileriyle bir araya gelinmişti. Görüşmeler neticesinde ilk adım olan sanayiciler ile meslek liseleri buluşturulması kapsamında Tansel Cavit Kulak, Borsa İstanbul Recepbey  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

İş insanı Tansel Cavit Kulak konuşmasında gençlerin iş hayatına ilişkin merak ettikleri konularda sorularını cevapladı. Ayrıca meslek liselerinin sanayi için önemine ve teknisyen statüsünün ülkemizin geleceği olduğuna vurgu yaptı. İş kurmaya nereden başlanılabileceği, iş hayatında tecrübenin önemi, staj uygulamalarının nasıl olması gerektiği, iş verenlerin personelden beklentileri ve meslek lisesi diplomasına sahip olmanın avantajlarına değindi.

Konuşmanın ardından Okul Müdürü Uğur Aydın ve alan şefi Ali Yılmaz ile bir araya gelen Kulak, iş birliği kapsamında bir sonraki adımın planlarını yaparak, ülkemiz adına faydalı olacak bir işe girişildiğini ve sürecin kesintiye uğramadan devam ettirilmesi için gereken özverinin gösterileceğini ifade etti.