Engelli bireylerin kullandığı hasta bezi, medikal sonda ve benzeri sağlık ürünlerinin Sağlık Uygulama Tebliğ uygulaması ve fiyat politikasının engelli birey ve ailelere sağlık açısından çok büyük sorun yaşattığını belirten Selim Özen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Özen, "Medikal firmaları engelli bireylerin ihtiyacı olan ve firmaların kendileri tarafından alınıp karşıladıkları hasta bezi ve sonda da oluşan fiyat farkı yüzünden zarar ettiklerini ifade ederek engelli bireylerden ve ailelerinden hasta bezi ve sonda için 50 ile 300 Türk lirası arası fark para talep etmekte veyahut eksik hasta bezi ve sonda malzeme teslim etmekte olduklarını engelli bireylerden ve ailelerinden sözlü olarak öğrenmiş bulunmakla bizlere insan sağlığı için rapor ile verilen medikal ürünlerden ticari kaygı ile insan sağlığının bu şekilde yok sayılması tehlikeye atacak uygulamaların engelli bireylerin ve ailelerin kendi sağlıkları için olmazsa olmaz medikal ürünler konusunda mağdur edilmesini anlamamakla birlikte medikal firmaları tarafından engelli birey ve ailelerinden talep edilen alınan fark ücret paraların kayıt altına girmeden , devletle anlaşmalı olan medikal firmaları bu şekilde elden  ödemelerin yapılması hangi yasal gerekçe ile neye göre almaktadır. Bu konuda devletimizin ilgili kurumlarının gerekli düzenlemeler dahilinden tedbir ve denetimleri yapmasını ve bu süreci çözüme kavuşturulmasını talep etmekteyiz" dedi.

Özen, "Devletimiz aracılığı ile özel sektör medikal firmaları ile anlaşmalı olarak engelli bireylere sunulan hizmette her iki taraf arasından yaşanan sorunların bedelini engelli bireyler ve ailelerin ödemesini anlamış değilim. Mağdur olan engellilerimiz kendi sağlıklarından sırf ekonomik nedenler ile ödün vermeleri üzücü olmakla birlikte, devletimizin anayasal güvence altına almış olduğu engelli bireylerimizin sağlık alanında sunmuş olduğu bu hizmetleri eskisi gibi geçmişte olduğu gibi devletimiz sunsun. Kimse ekonomik nedenlerden ötürü mağdur olmasın. Salgın sürecinde yaşamlarını zor sürdüren engelli bireylerimizin bu şekilde mağdur olmalarının önüne geçilmelidir." dedi.

Özen, "Sayın Cumhurbaşkanım sesimizi bir tek size ulaştırabiliyoruz. Yapılan düzenlemeler ile Engelli bireylerimize sağlık alanında hizmetlere  ulaşmakta erişimde bir sıkıntı olmamakla birlikte, her ilde, her ilçede hastane var aile hekimliği var. Yerel yönetimlerin sağlık ve engelli hizmetleri var ve evde sağlık hizmetleri gibi etkin yerinde hizmetler sunulmakta. Engelli bireylerin ve ailelerin ihtiyaç duyduğu medikal ürünlere sağlıklı yerinde ulaşması ve mağduriyetlerin oluşmaması adına devletimiz tarafından bu hizmet çok rahat hızlı ve etkin ekonomik şekilde kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanılarak verilebilir. Devletimiz bu anlamda daha ucuza da alabilir. Tek kuruluş olduğunu düşününce üreticiler ürünlerini satabilmek için fiyat politikasını ona göre geliştirmek durumunda kalacaktır.

Kurum ve kuruluşlar arası oluşan çözüme kavuşamayan sorunlar yüzünden tarafı olmayan engelli bireylerin insan sağlığı ve yaşamı için ihtiyaç duyduğu sağlığı için hayati önem arz eden medikal ürünler, sırf ticari kaygılar ile insan yaşamı tehlikeye atılamaz, kısıtlanamaz, sınırlanamaz ve mağduriyet yaşatılamaz insan sağlığı konusunda istismar, suiistimal ve keyfi uygulamalar anayasal suça girer. Sağlık en temel insan hakkıdır." dedi.