HALK54.COM

TV 264 ekranlarında her hafta izlenme rekorları kıran 'Gazeteciler Soruyor' isimli tartışma programı yine gündeme damgasını vurdu. Gazeteci Zafer Tokuş modaratörlüğündeki programda konuşmacı olarak her hafta olduğu gibi gazeteciler Hakan Turhan, Safa Polat, Hüseyin Cumalı vardı. Şehirlerarası ulaşıma yapılan zam ve Şehiriçi toplu taşıma araçlarına yapılması planlanan zamla ilgili gelişmeler gazeteciler soruyor’un bir başka gündem maddesi oldu.

Gazeteci Zafer Tokuş’un, “ Şehiriçi taksi dolmuş ve minibüslere zam yapılmasına Sakarya Büyükşehir Belediyesi izin vermesin. Bunun yerine Büyükşehir Belediyesi halkı ucuz taşısın” demesi üzerine stüdyo bir kez daha karıştı. Şoför esnafının zor günler yaşadığını belirten Hüseyin Cumalı,” Böyle bir anlayış olabilir mi! Şoför esnafı taş mı yiyecek” dedi.

Minibüs, Taksi Dolmuş ve Halk Otobüs esnafının zor günler yaşadığını belirten Hüseyin Cumalı, “Çözüm Şehiriçi ulaşıma zam yapılmaması değil. Çözüm dolar kuru indiğine göre iktidarın akaryakıt fiyatlarını indirmesidir. Bunun çözümü mudur. Marketler başta olmak üzere bütün işyerlerine “Dolar kuru düştü o zaman fiyatlarınızı indirin” diye hükümet buna akaryakıt fiyatlarını indirerek başlasın. Ne halk ne esnaf mağdur olsun. Ayrıca Şehiriçi ulaşıma zan artık çor normaldir. Adamlar geçen yıldan bu yana zam yapmıyor” dedi.