Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, pandemi sonrasında Serdivan Spor Salonunda en yüksek katılımla, sağlık kuralları ve sosyal mesafeye uygun olarak yapılan ve tüm dünyanın konuştuğu şampiyonaya verdiği destekle gönülleri fethetti. Ağustos ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı onayı ile Türkiye Karate Federasyonu organizasyonunda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü destekleriyle birlikte Serdivan Spor Salonunda yapılan Türkiye Kulüplerarası Takım Kata Karate Şampiyonasına destek veren Vali Çetin Oktay Kaldırım’a, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan adına teşekkür belgesini Milli Takımlar Menajeri Hikmet Şaha, yine Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan adına Milli takım eşofmanını Dünya, Avrupa Karate Federasyonu Hakem Kurulu Üyesi Uğur Kobaş takdim etti.

Karate branşında siyah kuşak 4.Dan, Milli hakem, antrenör İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hikmet Şaha ve Uğur Kobaş’ı Vali Kaldırım'a takdim ederken, Karate branşının ilimizdeki yapılanması ve başarıları hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Arif Özsoy tarafından da Vali Kaldırım bilgilendirildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’da, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Sayın Esat Delihasan’a selam söylerken, en kısa zamanda Federasyon Başkanına da teşekkür dileklerini ileteceklerini söyledi.

Pandemi dönemi kurallarına riayet edilerek, ilimizde yapılan Türkiye şampiyonasının Dünya Karate spor camiası tarafından olumlu ve örnek tutulması yankıları, ilimiz ekonomisine katkıları dahil bir çok konu hakkında konuşmalar yapıldı.