29 Temmuz 2020 Çarşamba sabahı Demokrasi Meydanı’nda TÜGVA gönüllüleriyle buluşan çocuklar, Sakarya Macera Park’a giderek eğitmenler eşliğinde oyunlar oynadılar. Zorlu macera parkurlarında hünerlerini gösterdiler.

Programda Macera Park eğitmenleri tarafından matrak, badminton, akıl oyunları ve mas güreşi gibi oyunları öğrenen çocuklar yemek ikramı ve hediyelerin ardından gönüllü abileri ve ablalarıyla vedalaşarak uğurlandı.

Programın organizasyonuyla ilgilenen TÜGVA Sakarya İl Kadın ve Aile Koordinatörü Kübra Bursa Kaymul, “Yetim ve öksüz kardeşlerimiz bizler için birer emanet. Kardeşlik kültürü ve sıcak aile yuvası her çocuk için çok önemli. Bu kültürü tatmak, aile sıcaklığını hissetmek çocukların gelişiminde olmazsa olmaz etkenlerden. Bizim bugün birlikte olduğumuz kardeşlerimiz için bunu sağlamamız maalesef ki mümkün değil. Fakat onların yüzündeki bir tutam tebessüm dünyadaki pek çok şeyden daha lezzetli.” dedi.

Programın önemli bir bölümünün fiziksel aktivite olduğunu söyleyen TÜGVA Sakarya İl Spor Koordinatörü Numan Savur “Fiziksel aktivite ve spor sağlıklı yaşamın anahtarı. İnsan, vücudunun kapasitesini sporla keşfedebilir. Fiziksel aktivite ve spor aynı zamanda çocukların ve gençlerin sosyalleşebileceği en güvenli alan.” dedi.