Dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Türk asilli İngiliz sanatci ONUR, bu kez Beyinler Sakat ile ses getirmeye hazırlanıyor. Doğu ve batı kültürlerinin karşılaşmasından doğan çeşitliliği yeni single’ında harmanlayarak, Türk müziğindeki geleneksel vuruşları’ ve egzotik notaları bir araya getiriyor.

Sanatçı, Beyinler Sakat single’ı ile bir taraftan doğu ve batı etkileşiminden doğan karşıtlıklar içindeki uyuma dikkat çekiyor; öte yandan da bugünkü gençliğin yaşadığı aşka muzip bir dille yaklaşıyor.

ONUR’un içinde latin esintileri de barındıran yeni Türkçe pop şarkısı BEYINLER SAKAT Türkçe pop severleri yerinden hoplatacağa benziyor.

Pandemi doneminde Turkiye’ye unlu pop sarkici EDIS icin Ingilizce album yapmaya gelen ONUR Türkiye’de kaldigi dönemde Türk müziği, kültürü ve sosyal yaşamından esinlenerek Turkce sarkilar yazdi. Kültür çatışmalarına dikkat çeken ONUR, yeni sarkisinda aynı zamanda evrensel bir konu olan “Gençliğin aşka verdiği değeri” muzip bir dille anlatiyor. Gencligin düşünmeden hareket ettigini dile getiren sanatçı ‘’ Sarkımın adını Beyinler sakat koydum, çünkü gençlik biraz öyle bir şey. Aşka düşünmeden düşüyor, aşkı sorgulamadan yaşıyor”, diyor.

Beste ve düzenlemesi ONUR’a ait olan şarkının klip yönetmenliğini Türkiye’de ünlü isimlerle çalışmalarıyla bilinen Atilla Öztürk üstlendi. Gençlerin aşka yaklaşımına, muzip bir dille dikkat çeken sanatçı, dinleyicilerini eğlenceli bir kliple karşılamaya hazırlanıyor.

ONUR kimdir?

Türk ve uluslararası bir çok basın kuruluşunda çalışan Sapancalı gazeteci Didar Arslan'ın İngiltere’de doğup büyüyen oğlu ONUR, orada klasik batı müziği ve pop müzik alanında eğitimini tamamladıktan sonra 2018 yılından itibaren çıkardığı İngilizce şarkılarla Avrupa, Amerika ve Türkiye’de adını duyurdu. İlk piyasaya çıkardığı ‘Beamin’ şarkısı EDM müziğinin öncüsü Martin Garrix’in dikkatini çekti. Daha sonra çıkardığı Beautiful Time EP’si ile Ingiltere’deki plak şirketlerini kapısına getirdi. Duygu yüklü İngilizce şarkılarına eklediği kırık vuruşlara falsetto sesiyle yaptığı çıkışları da ekleyince Londra gecelerini kendi hayalleri ve gerçeklerinden oluşan masalımsı bir havaya dönüştürdü ve dinleyicilerini hayran bıraktı. İngiltere ve Amerika’da verdiği konserler yok sattı.

Fader, EARMİLK, Combini, Reprezent, Hoxton Radyosu da dahil olmak üzere birçok radyo ve müzik bloglarında ve dergilerinde sıkça kendinden söz ettirdi.Fransa’da ‘Sound of Brit’ adlı blog KİM BU ONUR başlığıyla ONUR’un özgün müziğine yer verdi. Şarkılarındaki falsetto çıkışları ve güçlü gırtlak yapısı nedeniyle Avrupa’da ONUR için Prince’in varisi, ünlü siyahi şarkıcı Aretha Franklin’in erkek versiyonu gibi yorumlar yapıldı.

Müzik otoritelerinin gelecek yüzyılın pop müziğine yön verecekler listesine aldığı ONUR Kendi yazıp bestelediği şarkılarında değişik ses tonlarını ön plana çıkarıyor. Yeni dalga olarak tanımladığı Türkçe şarkılarında Türk müziğinde var olan vuruşları batı sesleriyle harmanladı kendine özgü yarattığı tarzıyla isminden söz ettirmeyi surdurecek. ONUR Türk müzik piyasasina Temmuz’da SONY’den cikardigi Parami Ver ile girmişti.