Mağduriyetlerinin giderilmesi için beş yıldır belediyenin kapısını aşındırdıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyleyen merhum Emrullah Uzun’un kızı Fatma Uzun Karadeniz şunları anlattı:

45 YILLIK FINDIKLIK

“Babam evimizin bitişiğindeki 4 dönümlük tapulu araziyi yaklaşık 50 yıl önce satın almış. Daha sonra da fındık dikmiş. Hatırladığım kadarıyla burası 45 yıldır fındıklık. 1990’lı yıllarda belediye tarafından hazırlanan ve uygulamaya konulan imar planlarında fındık bahçemizin tamamı park olarak işaretlenmiş. Biz bu gerçeği beş yıl önce babam rahatsızlandığında tedavi masraflarını karşılayabilmek için fındıklığı satışa çıkardığımızda öğrendik. Park alanı olduğu için satamadık ve mağdur olduk.”

BAŞVURULAR SONUÇSUZ

Yaklaşık beş yıldır sorunun çözümü için çaba gösterdiğini ama bir sonuç alamadıklarını söyleyen Fatma Uzun Karadeniz karşılaştığı durumlar konusunda şu bilgileri verdi: “Belediyeye defalarca dilekçe verdik. Dedik ki, arazimizin tümünü park yaptınız. O halde belediye olarak kamulaştırın ve bedelini ödeyin. Her seferinde paramız yok diyerek teklifimizi geriye çevirdiler. Bu kez imar değişikliği ile yüzde 100’lük kaybımızın imar mevzuatının öngördüğü şekilde yüzde 40’lara düşürülmesini istedik. Onu da dikkate almadılar.”

''28 BİN LİRA VERGİ''

“Her başvurduğumuzda haklısınız dediler ama dilekçelerimiz reddedildi. Yetmedi üstüne bir de 28 bin lira vergi çıkardılar. İcra tehdidiyle mesajlar gönderdiler. Görüşmeler sonucunda babamın yüzde 95 engelli olmasını dikkate alarak vergiyi önce 11 bin liraya, sonra 9 bin, ardından 7 bin liraya indirdiler. Tekrar 9 bin liraya yükselttiler. Bunu yaparken araziyi arsa olarak değerlendirmişler.”

''DAVA  AÇACAĞIZ''

“Bir ara yetki Büyükşehir’de dediler. Oraya dilekçe verdik. 18. Madde uygulamasıyla haksızlık düzeltilsin kararı çıktı. O da sonuçsuz kaldı. Bu arada dilekçeleri verirken muhatap olduğumuz imardan sorumlu başkan yardımcısının hakaretlerine maruz kaldık. Malımızla rezil olduk desek yeridir. Son bir dilekçe daha verdik, sonuç alamadık. Son bir çaremiz kaldı, dava açmak. Şimdi ona hazırlanıyoruz. ”

Karasuhaber