Konu ile ilgili açıklama yaparak koronavirüs sürecinde evlerinden çıkamayan öğrencilerine biraz olsun moral olabilmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erenler İlçe Başkanı Rahmi Yucar: “Dünya bir alem, alemi keşfetmeye muhtaç olan da bir adem. İnsan olarak hepimiz keşfetmeye muhtacız. Ortaokul öğrencisi arkadaşlarımızla tarihi, dünyayı, yarını keşfetmeye yardımcı olan birbirinden güç alacak, kardeşlik ortamını kurduran ve çağın ötesine ulaşabilecek özellikleri kazandıran Kâşif Gruplarında buluşuyoruz. Okuyoruz, dinleniyoruz ve sevgimizi paylaşarak kardeşliğimizi güçlendiriyoruz. Amacımız bu zorlu süreçte de elimizden geldiğince öğrencilerimizin yanında olmak. Biliyoruz ki kardeşlik bağlarımız güçlendikçe direncimiz artacak ve bu dönemi en az hasarla atlatacağız.” dedi.

EVLERE ZİYARET

Ziyaretlerini gerçekleştirirken sosyal mesafe kurallarına uyarak hareket ettiklerinin altını çizen Yucar: “Bu dönemde hepimiz sağlımız için koyulan kurallara uyarak hareket etmek mükellefiyetindeyiz. Sosyal mesafe kurallarına uyarak öğrencilerimizin evlerini tek tek ziyaret ettik ve hediyelerini takdim ettik. Bayramlaştık. Bu vesile ile başta Sakarya olmak ülkemizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.


LİSE ÖĞRENCİLERİ DE UNUTULMADI

Serdivan’da ilgilendikleri öğrencilerin evlerini ziyaret edip, öğrencileriyle hemhal olan AGD Serdivan İlçe Temsilciliği Başkanı Nurullah Altuntaş: “Liseler komisyonunda yer alan arkadaşlarımız büyük bir özveri ile ilgilendikleri öğrencilerin evlerini ziyaret ettiler. Böyle zorlu süreçlerde bu benzeri faaliyetlerin varlığı çok önemlidir. Toplumun umudunu yeşertmek adına çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Böyle dönemlerde sivil toplum kuruluşlarına çok büyük roller düşüyor. Şükürler olsun teşkilatımızda yer alan arkadaşlarımız bu sorumluluğun farkındalar. Elimizden geldiğince normal süreçte olduğu gibi gençlerle ilgilenmeye devam edeceğiz.

YENİ PROJELER İLE ÇARELER ÜRETMELİYİZ

Online Bilgi Yarışmaları, Online konferanslar vb. etkinliklerle normal zamanlardaki ilgi ve alakamızı sürdürmeye çalışıyoruz. İleriye dönük olarak yeni projeler üretiyoruz. Amacımız Sakarya gençliğine faydalı olmak. Bu ideallerle haftalık toplantılarımıza online olarak hız kesmeden devam ediyoruz. İnşallah bu gayretler sonuç verecek ve çok daha güzel günler göreceğiz.

Çok daha güzel günlerde birbirimize sarılarak kutladığımız bayramlara ulaşmak temennisiyle herkesin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.