Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde bulunan Atatürk İlkokulu'nun olduğu alana otopark inşa edilecek. Okulun bulunduğu alan, Hazine Bakanlığından Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi için süreç başlarken, okul arazisine inşa edilecek katlı otoparkın 700 araçlık olması planlanıyor. Ancak Atatürk ilkokulu'nun velileri alınan bu karara tepkili. Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile görüştüklerini söylerken, kendilerine yazılı bir açıklama yapılmadığını belirttiler.

Yapılan açıklama belirsiz

Veliler adına açıklama yapan Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ayşegül Alemdar, kendilerine söylenen sözlerin havada kaldığını ifade etti.

Alemdar, "Uzun süredir okulumuzun yıkılacağını ve otopark yapılacağına dair görüşmeler kulaktan kulağa yayılmış durumdaydı. Geçtiğimiz Cuma sizin sitesinizde ki haberden sonra hep birlikte okula geldik, velilerle tek yürek halinde okulun etrafını çevreleyip bir protesto etmek istiyorduk ancak müdür bey izin vermedi. Daha doğrusu müdür bey, gelin bana bir açıklama yapın ilgili makamlardan randevu alıp görüşelim dedi. Sabah Fazlilet Durmuş ile görüştük. Bize yaptığı açıklama tamamen belirsiz. Evet okulumuz yıkılacak müdüre hanımda bunu onaylıyor. Kulaktan kulağa yayılan dedikoduların yalan ve yanlış olduğunu açıkladı bize. Ama Atatürk ilkokulu yıkılacak, taşınırsada komple öğrenciler, öğretmenler olarak bir yere götürülecek. Yeni bir bina yapılmadan yıkılma söz konusu olmayacak dendi. Bunlar hep sözde hava asılı kalan konular olarak kaldı. Yazılı bir açıklama kesinlikle bize yapılmıyor" dedi.

Resmi bir açıklama istiyoruz

Alemdar, veliler olarak istediklerini ise, "Keşke okulumuz yıkılmasın. Ama yıkılacaksada bu proje artık imzalandıysada bize bir yer göstersinler. Gidipte uzak bir yerde değil yine bizim okulumuza yakın bir bölgede bize bir yer belirtsinler. Burası Atatürk İlkokuludur diye ismiyle belirtilsin istiyoruz. Biz resmi bir açıklama istiyoruz" şeklinde açıkladı.

Büyükşehirden bu açıklama yapılmıştı

Otopark projesi ile ilgili veliler sitemlerini dile getirirken, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından basına servis edilen haberde, " Arazinin Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından Atatürk İlkokulu yerine Çark Caddesinde eski askeri lojmanların olduğu alana inşa edilecek olan 2 adet 24 deslikli okul inşaatının da tamamlanması ile birlikte otopark inşaatı start alacak. Yani Atatürk Ortaokulu öğrencileri yeni binalarına gerçtikten sonra eski okul yıkılarak otopark inşa edilecek" denmişti. Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un Atatürk ilkokulunun kurumsal kimliğine dokunmadan aynı mahallede bir yere taşınmasının gündemde olduğu belirtildi..

(MEDYABAR)