//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya'da gerek siyasi çevreler gerekse kamuoyunda 15 yıl Adapazarı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan merhum Başkan Aziz Duran'ın isminin adıyla müsemma olan Donatım (Kent) Park'a verilmesi isteniyordu.

Sakarya'ya önemli katkıları olan ve koronavirüs nedeniyle Kasım 2020'de hayatını kaybeden Başkan Aziz Duran'ın isminin yaşatılması, Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında gündeme geldi.

Oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Başkan Aziz Duran'ın isminin Donatım (Kent) Park'a verilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye meclisinde komisyon seçimleri nedeniyle son 3 madde görüşmesine Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlık etti. Kent Park'a Aziz Duran'ın isminin verilmesi kararına meclis başkanı olarak Yusuf Alemdar Başkanlık etti. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Grup Başkanvekili Necdet Tömekçe ve CHP Grup Başkanvekili Şaban Koludra ve meclise başkanlık eden Yusuf Alemdar söz alarak Aziz Duran'ı anarak yapmış olduğu hizmetlerden bahsettiler. Konuşmaların ardından meclis sona erdi.

AZİZ DURAN KİMDİR?
Bürokrat, iş adamı, kamu yöneticisi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi - SETA Genel Koordinatörü Prof. Burhanettin Duran ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın amcasıdır.

1949 yılında Adapazarı’nda doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adapazarı’nda tamamladı. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-Sosyal Siyaset Bölümünden mezun oldu.

Türkiye Zirai Donatım Kurumu Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde ve Çalışma Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda bir süre çalıştıktan sonra, 1978-80 yılları arasında Şanlıurfa’da askerlik görevini ifa etti. Türk Standartları Enstitüsü’nün ve Milli Prodüktivite Merkezinin Sakarya temsilcilikleri görevini yürüttü. Ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı’nın ihtisas komisyonlarında görev aldı.

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevini 13 yıl sürdürdükten sonra, 27 Mart 1994 1. dönem; 18 Nisan 1999 2. dönem ve 28 Mart 2004 3. dönem olmak üzere, 3 dönem arka arkaya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi.