Koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlenen 3 Mayıs Kaynarca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü kutlama törenine Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Murat Kefli, siyasal partilerin başkanları, daire amirlerinin katıldığı törende günün anlam ve önemini özetleyen konuşmanın ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra tören sona erdi. Bu akşam Belediye, İlçe Jandarma ve Emniyet Amirliği araçlarından oluşturulacak kortej geçit yapacak.

HALİT MOLLA'NIN MEZARINI ZİYARET ETTİLER
Kaynarca ve Adapazarı'nın kurtuluşunda önemli yararlılıklar gösteren Milli Mücadele kahramanlarımızdan Halit Molla (Akın) mezarı başında anıldı. Kaynarca Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan Belediye Başkanı Murat Kefli daha sonra Kızılcaali Sıraköy Mezarlığına giderek Halit Molla'nın mezarını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Mustafa Özer, İlçe Yazı İşleri Müdürü Yasin Kulaç, Zabıta Müdürü Sezgin Tutar ile mezarı başında Fatiha Suresi okuyan Başkan Kefli, "İlçemizin kurtuluşunun 100'üncü yılını yaşıyoruz. Hepsi rahmetli olan kahramanlarımızın ruhları şad olsun" dedi.