Coronavirüs nedeniyle Adapazarı'nda bir çok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. Fakat 20 yaş altında oldukları gerekçesiyle halen daha çalışamayan bir kesim bulunuyor. Esnafın yanında çalışan çıraklar yaşları gereği dükkanları açılsa da çalışmalarına izin verilmiyor. Adapazarı Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'da ilk etapta süreçten en çok etkilenen berberlerin yanında çalışan ve ailelerinin durumları kötü olan 31 çırağa yarımda bulundu.

Adapazarı İlçesi Nüfusuna kayırlı olan 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı bulunan 92 berber çırağından durumları kötü olan 31 tanesine yapılan yardımların ödenek sağlandıkça devam edeceği ve diğer meslek kollarında da mağdur olan çıraklara ulaşılmaya çalışılacağı açıklandı.

AMAÇ ÇIRAKLIĞI KORUMAK

Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu'da yapılan bu yardımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hacıoğlu "Bir süredir yaptığımız girişimlerin cevap bulmaya başlaması bizi memnun ediyor. Özellikle berberlik mesleğinin geleceği olan çıraklarımıza bu şekilde bir yardım yapılması sevindirici. Oda olarak üyelerimize gücümüz dahilinde gerekli yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte karşımıza çıkan her fırsatı odamıza yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu yardım organizasyonunda Kaymakamlığın amacı çıraklığı korumak ve teşvik etmek. Onlara mesleklerin geleceği olarak bakan bir Kaymakamımız var. Bu konuda kendisine de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi. Berber esnafı ise Adapazarı Kaymakamlığı'nca başlatılan bu güzel uygulamanın diğer ilçelerde de başlatılmasını bekliyor.

Medyabar.com