İSTİŞARE TOPLANTISI

İlimizde bulunan Gönüllü Arama Kurtarma STK’ları ile değerlendirme ve istişare toplantısı AFAD Müdürlüğünde gerçekleşti. Değerlendirme ve istişare toplantısına; AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Arama Kurtarma Birlik Müdürü Dr. Özge Aktaş P., Arama Kurtarma Ekip Sorumluları, Gönüllü Birimi Sorumluları, Beşir Derneği Arama Kurtarma, SAKE (Sakarya Arama Kurtarma Ekibi), İHH Arama Kurtarma, SAKDER (Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği), SAKRAD (Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği), S.A.B.A.H (Sakarya Afete Hazırlama ve Bilinçlendirme Derneği), TRAC Sakarya (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti), SAKTİM (Sakarya Arama Kurtarma ve Yangın Timi) dernekleri temsilcileri katıldı.

AFET VE ACİL DURUMLAR

Toplantıda; İlimizde olası afet ve acil durumlarda Gönüllü Arama / Kurtarma STK’ların rolü, önemi ve olası afet ve acil durumlarda birlikte çalışılabilmesi, koordinasyon, ekiplerin kapasitesi, eğitim ve tatbikat planlamaları konularında bilgi alışverişi yapıldı. Arama Kurtarma Birim sorumlularımız son yaşadığımız Elazığ ilindeki depremde müdahale anlamında neler yapıldığı, AFAD olarak şu an bölgede yapılan iyileştirme, barınma ve insani yardım konularında bilgiler paylaştı. STK Temsilcileri arama kurtarma faaliyetlerinde istek ve önerilerini AFAD İl Müdürümüz Hüseyin Kaşkaş ve ekiplerimiz ile paylaştı.

BİLGİLENDİRME VE İSTİŞARE

İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş; 'Bilgilendirme ve istişare toplantısına katılan tüm Gönüllü Arama Kurtarma STK’larımıza teşekkür ederim, İlimiz afetin tehlikeli unsurlarını kaplıyor, olası afet ve acil durumlarda tüm STK Arama Kurtarma ekiplerimiz ile birlikte AFAD’ın koordinasyonunda ortak hareket ederek birlik beraberlik içinde olmalıyız, son yaşadığımız Elazığ depreminde olduğu gibi. Olası afetler öncesi eğitimlerimizi, tatbikatlarımızı artırarak gönüllülerimizi ve vatandaşlarımızı afetler olmadan önce bilgilendirmeli ve bilinçlendirmeliyiz hep birlikte çalışmalıyız diyerek' katılımcılara teşekkür etti.