Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Korona Virüs tedbirleri kapsamında ikinci kez video konferans yöntemiyle toplandı. Tarabya Köşkü’nde yapılan kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kabinenin 26. toplantısını yaptığını belirten Erdoğan, valiliklerin PTT ve e-devlet aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına başladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle para ile maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz şekilde maske ulaştırmakta kararlıyız” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu açıklaması sonrasında Halk54.com’a yapılan bir ihbarda “Atatürk Bulvarı’nda maske satışı yapılıyor”  dendi.

Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz bu ihbarla Atatürk Bulvarı’na geldiğinde elinde maskeler bulunan bir kişinin satış yaptığını gördü. Eryılmaz’a “Çek abi” diyen genç adam, “ 10 TL’den maske satıyoruz” dedi. Haber Müdürümüz Eryılmaz’ın “Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Maske satışı yasak” demesi üzerine, “Ne .yapayım, ekmeğimdeyim ben, ekmeğim için koşuyorum. Eskiden boyama kitabı satıyordum. Artık boyama kitabı satamadığım için maske satıyorum” dedi.