23 Haziran 2017 günü meydana gelen olayda elektrik akımına kapılan 3’ü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiği Akyazı Kuzuluk’taki Aqua park olay gününden sonra işletmeye kapatılmış ve mahkeme kararı ile de bina, çevresi ve havuz mühürlenmişti.

Önceki gün o günden bugüne kadar hiç girilmeyen binaya mühür sökülerek girildiğini, bahçesinde temizlik yapıldığını gören vatandaşlar durumu Akyazı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına bildirdi.

Bildirim sonrası agua parka Jandarma ve Belediye Zabıta ekipleri geldi ve bahçede temizlik yapan işçilerle görüştü ve onlara park içinde ne aradığını sordu ve onlardan bilgiler aldı. Edinilen bilgiye göre agua parkta çalışan ve temizlik yapan işçileri oraya sevk edenin aynı olayda aynı havuzda akıma kapılarak hayatını kaybeden işletme sahibi Mehmet Kaya’nın yurt dışında olan kızı olduğu öğrenildi.

Temizlik olayına faciada çocuklarını kaybeden ailelerden de büyük tepki geldi. Mahkeme kararı ile giriş ve çıkışı yasaklanan agua parka kimseden izin almadan bu işçiler nasıl girebiliyor ve temizlik yapabiliyor anlamış değiliz. Durumu işçilerin çalıştıklarını görenlerin hem Jandarmaya, hem Belediye Zabıtasına, hem de kendilerine bildirdiklerini söyleyen acılı aileler alana izinsiz girenlerle onların parka girmelerini isteyenler hakkında işlem yapılmasını istediler. Acılı aileler ayrıca faciayla ilgili soruşturmanın mahkemeye intikal ettirilmesinden sonra işletme sahibinin geride kalan çocuklarının olası bir tazminat ödememek için reddi varis talebinde bulundukları da çocuklarını kaybeden aileler tarafından açıklandı ve hem reddi miras talebinde bulunuyorlar hem de işçi tutup parkın temizliğini yaptırıyorlar. Be ne çelişki diye de tepkilerini bir kez daha dile getirdiler.