Bunlardan en önemlilerinden biri de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılama faaliyetleri. Sakarya Gençlik merkezleri kulüpleri altında faaliyet gösteren ‘Gönüllülük Kulübü’ öğrencileri bir dizi etkinlikler yaparak, hem gençlerin yardımseverlik duyguları hoş oluyor, hem de ihtiyaç sahibi insanların gülen yüzleri oluyor.

Gençlik merkezi çatısı altında gönüllülük faaliyeti yapan gençlerimize gönüllü genç denmektedir. Gönüllü gençlerimiz bir karşılık beklemeksizin yardıma muhtaç bireylerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorlar. İhtiyaç fazlası eşyaları alıp derleyip temizleyerek kullanılabilir hale getirdikten sonra ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını bu şekilde gideriyorlar. İmkanlar dahilinde diğer ihtiyaçları da karşılamaya çalışıyorlar.

Sakarya Gençlik Merkezimiz ‘Gönüllülük Kulübü’ çatısı altında faaliyet gösteren gönüllü gençlerimize her türlü desteği sağlayıp gençleri bir araya getirerek kendi imkanları ile hayra vesile olmalarına olanak sağlayıp. Bir kartopu olarak başlayan bu faaliyetlerin büyük bir çığ olması hedeflenmektedir.

Gençlik liderleri ve gençlik merkezi idaresi bu tür faaliyetler için sakarya gençliğine her türlü mihmandarlığı yapıp farklı etkinlikler ile bir araya gelecekleri günleri beklemektedirler.