Muharrem Gürkan, yaptığı açıklamada, dünyayı saran koronavirüs nedeniyle zor günler geçirdiklerini kaydetti. Sektör olarak bu hassas  günlerde maalesef yine üzücü açıklamalar yapan Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu'nu esefle kınadığı belirten Gürkan; "

Bakınız hiç bir şekilde berberler dedikodu yapılan bir yer değildir. Erkek berberleri dedikodu yapan, saç kesen kişi değil. Bir insanın kişiliğine görüntü katan, insanlara kendini iyi hissettirme sanatıdır. Bu sözleri mesleğimizi temsil eden bir oda başkanın sarf etmesini hazmedemiyorum. Mesleğimizin misyonu, imajı ile uyuşmayan açıklamalarıyla odamızı küçük düşürmektedir" dedi.
Devletin zarar gören esnafa verdiği kredi için faaliyet belgelerini 'aidat borcu var' diye oda üyelerinin bu zor süreçte mağdur edildiğini anlatan Gürkan, şunları söyledi; "
Onuda anlamış değilim. Oda üyelerimizin bu zor süreçte devletimizin tanıdığı imkanla kredi alacakken oda faaliyet belgesini vermeyip çıkıp zekat, fitre istemek nasıl bir akıl tutulmasıdır? Odamızın şerefini ayaklar altına almak neden?

Kendisine buradan sesleniyorum. Lütfen sözlerinizi geri alın ve de çıkıp oda üyelerimizden özür dileyin. Odamızın adını skandallara ve sıkıntı yaratacak açıklamalar yapmaktan da artık vazgeçin. Odamızı daha fazla onursuz açıklamalarınız İle küçük düşürmeyin derhal istifa edin."