Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya dün başlayan yangınlara bugün de Antalya'nın Alanya ilçesi ve Aydın'ın Didim ilçelerinin yanı sıra Kilis ve Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçesindeki yangınlar eklendi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün çıkan yangında 3 kişi hayatını kaybederken, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişi ise güçlükle kurtarıldı. Ormanların yanı sıra yerleşim yerlerine sıçrayan yangınlar sürerken, son alınan verilere göre 58 kişi hastanelerde tedavi görüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, “3 uçak, 38 helikopter, 472 arazöz ve 4 bini geçkin personel ile yangınlarla mücadele ediyoruz” dedi. Pakdemirli, "Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre, 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var" diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi ve bu çerçevede 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespiti yapıldı” diye konuştu.

Son yıllarda ülkenin yaşadığı en dehşet verici afetin yaşandığı şu günlerde Sakarya’ya yakışan yangın bölgelerine yardım elini uzatmaktır. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Sakarya’nın 16 ilçe belediyesi, SATSO, SESOB, Sivil Toplum Kuruluşları elbirliği içinde bölgeye  kardeşlik elini uzatması lazım. Yangın bölgesinde şu an en çok ihtiyaç duyulan su için Sakarya’daki su fabrikalarından bölgeye bol miktarda suyun yanı sıra gıda yardımı da yapılabilinir. 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde bütün ülkenin bize yardım elini uzattığı gibi şimdi bizde afet bölgesindeki kardeşlerimize elimizi uzatalım. Gün birlik ve beraberlik günüdür.