// Esra Şenli //

Program önümüzdeki Pazartesi günü yarı final 2. maçına çıkacak olan Sakaryaspor’a destek olmak için gazeteci Hüseyin Cumalı desteğiyle start aldı. Cumalı, önce yüzünü boyattı, arkasından TV 264 ekranlarında göbek attı. Sakarya’nın markası ve moral kaynağı olan Sakaryaspor önümüzdeki Pazartesi akşamı yarı final 2. maçında Kırşehirspor ile kendi sahasında oynayacak. Sakarya’nın bayraklarla donatıldığı şu günlerde yeşil siyahlı takıma destek vermek için öncü yüzünü Sakaryaspor amblemini Sakaryaspor renkleriyle boyatan gazeteci Hüseyin Cumalı ardından TV 264 ekranlarında göbek attı.

Gazeteci Zafer Tokuş, gazeteci Hakan Turhan ve gazeteci Safa Polat’ın da tam destek verdiği o anlarda Cumalı ile Turhan karşılıklı göbek attı. Sakaryaspor’a herkes gibi tam destek verdiğini belirten Cumalı, “Kim ne gündemi var bilmem. Benim gündemim Sakaryaspor” dedi. Sosyal medyada da büyük ilgi gören  o anlarda stüdyoda yer yerinden oynadı. 

Sakarya'nın gündemini değerlendiren Gazeteciler Soruyor programının bu haftaki konukları ise DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ile MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar oldu. Her iki başkan birlirberinin içinde bulunduğu siyasi ortama üzüldüğünü söyleyince işler karıştı.

Gazeteciler  Hüseyin Cumalı, Zafer Tokuş, Safa Polat ve Hakan Turhan’ın katıldığı programın ilk bölümünde DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan idi. Pandemi de kontrollü açılma ile birlikte esnaflara verilen hibe desteklerini değerlendiren Başkan Erdoğan, gazeteci Tokuş’un "Eski MHP İl Başkanı olarak MHP'nin oy kaybı yaşadığını sizde biliyorsunuz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorunu yanıtladı. Erdoğan " Adayı belli olan, kararlarını kendi başına alamayan, kayıtsız şartsız AK Partiye destek veren bir partiye seçmen neden gereksinim duysun. Önümüzdeki seçimlerde iktidar hedefi olmayan bir partinin uzun süre ömrünü sürdürebileceğini sanmıyorum" dedi. 

Gazeteci Zafer Tokuş "Peki MHP'nin bu durumuna siz eski bir MHP'li olarak üzülüyor musunuz? Sorusu üzerine DEVA Partisi İl Başkanı Erdoğan " Ben çok uzun zamandır 2012'den beri üzülüyorum ve bu konudaki aksaklıkları tespit etmiş durumdayım. Ben il başkanıyken bizim bir iktidar hedefimiz vardı. 2023 hedeflerimiz vardı. 2023'te Ülkücü Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ülkücü bir meclis hedefi vardı. Geldiğimiz durum ortada. Üzülmek az kalır kahroluyorum" dedi. 

Programın 2. bölümünde ise Gazeteci Hüseyin Cumalı, Başkan Mehmet Erdoğan’ın ilk bölümdeki sözlerini anımsattı ve “Ne diyorsunuz” diye sordu. Bunun üzerine konuşan Ahmet Ziya Akar, “ İşin doğrusu bende Mehmet beyin bayanlarını dinledim sizi beklerken. Onun bu sözlerine de bizlerin içi acıdı. Ben buradan açıkça söyleyeyim Mehmet Erdoğan eski bir MHP il başkanı olarak, eğer kendisini hala bir Ülkücü, bir Türk milisçisi olarak nitelendiriyorsa, lütfen riya yapmadan, dürüst, samimi bir şekilde siyasetin analizini yapabilecek bir kapasitede. MHP'nin hükümete ne katkı sağladığı, ekonomik anlamda MHP'nin yaptıklarını göz ardı etmesin” dedi.

Başkan Akar, “Bu anlayış Mehmet Erdoğan'ın il başkanlığı döneminde başlamış bir harekettir. Mehmet Erdoğan bunları neden görmüyor, kendi siyasi kariyer planlaması çerçevesinde Türk Milliyetçiliğinden uzak bir partinin il başkanlığını yönetiyor. Geçmişteki siyasi anlayışını terk eden bir il başkanı olan Mehmet Erdoğan'ın MHP' için üzülmesini çok samimi bulmuyorum. Eski bir MHP il başkanının geçmişte mücadele ettiği siyasi anlayışın tam ortasında olmasını ve bu duruma üzülüyorum demesi çok samimi olarak görmüyorum" dedi. 

MHP İl Başkanı Akar'ın bu konuşmasının ardından DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan program moderatörü Zafer Tokuş'a bir mesaj göndererek Akar'ın sözlerine cevap verdi. Mehmet Erdoğan " Ben değil kendileri destekliyor AKP'yi, ben aynı yerde duruyorum" dedi. Bu mesaj sonrası Erdoğan'a cevap veren Akar " Onun mücadele ettim dediği dönemdeki siyasi anlayış zamanında, onun karşısında olduğu öyle olsun böyle olmalı dediği kararların tamamı şuanda Cumhur İttifakı'nın yapıların tamamı karşısında, siyasi anlamda demiyorum” diye konuştu.

Akar, “Tabiri caizse inci tanesi gibi dizilmiş durumda. Ve bu yapılar ne hikmetse ama Ak Parti içerisinden ama içeriden Cumhur İttifakının karşısında dünden farklı bir şekilde pozisyon takınmak isteyen siyasi partileri destekler vaziyette. Mehmet Erdoğan geçmişte karşısında olduğu siyasi tavır ne ise şuan yanında olduğu siyasi tavır odur. Geçmişteki eylemleri ile bugünkü eylemlerini karşılaştırdığında ne kadar farklı olduğunu kendisi de görecek. Ben bir kez daha söylemek istiyorum kendisine üzülüyorum” dedi. 

Adapazarı’nda iki mülteci grup arasında çıkan kavga ile ilgili TV 264 ekranlarında çıkan tartışmada bir anda alevlendi. Adapazarı Sabihahanım İlkokulu arasında iki mülteci grup arasında çıkan kavga her Cuma akşamı saat 21.00’de yayınlanan “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programında ele alındı.

Gazeteci Zafer Tokuş’un moderatörlüğündeki programda ele alınan tartışmayla ilgili olarak gazeteci Hüseyin Cumalı, “Bu insanları alırken düşünmek lazım. Sonuç itibariyle bu insanlar mülteci olsa da insandır. Kavga da eder, aşkta yaşar” dedi. Gazeteci Zafer tokuş’un “Polis geç mi geldi” sorusu üzerine çıkan tartışmada Cumalı, “Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile ekibi iyi çalışıyor. Devlet hep 18 yaşındadır. Birileri kavga eder polis gereğini yapar”” dedi.

Program Pandemi, hendek. Sakaryaspor, basındaki bazı kişilere gelen eleştirilerle son buldu.