Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de devam eden korona virüsü Covit-19 salgınından en çok etkilenen ise evlerinden dışarı çıkamayan çocuklar ve 65 yaş üstü oldu. Arifiye i Boğazköy Mahallesinde yaşayan Taşkın Ömür, çocuklarının can sıkıntısını giderebilmek için ilginç bir yönteme başvurdu. Taşkın Ömür, 12 ve 16 yaşındaki çocuklarının vakit geçirebilmeleri için evinin bahçesine Survivor oyun parkuru kurdu.

BİRİNCİYE ÖDÜL

20 yaş altı oldukları için evinden çıkamayan 16 yaşındaki Emirhan Ömür ve 12 yaşındaki Barış Ömür kalktıklarında önce uzaktan eğitimlerini alıyorlar sonra, evlerinin bahçesine babaları tarafından yapılan oyun parkurunda yarışıyorlar. Birinci gelende Baba Taşkın Ömür ödüllendiriyor.

TATLI REKABET VAR

Baba Taşkın Ömür, “20 yaş altı çocukların dışarı çıkma yasağı olduğu için, çocuklar dışarı çıkamıyorlar eğlenemiyorlar. Bizde evimizin bahçesinde köyde bir parkur hazırladık. Çocukların boş zamanlarını değerlendirmeleri için, televizyondan seyrettiğimiz kadarıyla, bir parkur hazırladı. Burada yenip yenmemek önemli değil. Aralarında tatlı bir rekabet var. Bir gün abisi kazanır bir gün kardeşi kazanır . Bugünün kazananı da Barış oldu tebrik ediyorum” dedi.

BİZ ŞANSLIYIZ

16 yaşındaki Emirhan Ömürde , “Dışarı çıkıp gezemiyoruz devamlı bahçenin içinde oluyoruz. Bizde böylede eğlenebiliyoruz. Her şey geleceğimiz için eğer virüs gecene kadar böyle dışarı çıkamayacaksak çıkmayalım. Bazıları var evinden hiç dışarı çıkamıyor. Biz ise burada, bahçemizde oynuyoruz ve daha çok eğleniyoruz. Sabah kalktığımızda ilk önce EBA dan derslerimizi yapıyoruz, kahvaltının ardından bahçede parkurumuza geçiyoruz ve vaktimizi böyle değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 12 yaşındaki Barış Ömür, “20 yaş altı olduğumuz için sokağa çıkamıyoruz, babam bize evimizin bahçesinde bir oyun parkuru yaptı. Bizde abimle birlikte burada Survivor yapıyoruz ve vaktimizi böyle değerlendiriyoruz. Oyunun sonunda da babam birinci geleni ödüllendiriyor” dedi

Kaynak:T54