İddiaya göre, Kocaali Belediyesi sokak hayvanlarını toplayın barınağa veya dağ başına atıyor. bu iddiayla birlikte ilçede bazı hayvanseverler sokak hayvanlarını yakalayan ekiplere tepki gösterdi. Çektikleri videoyu sosyal medya hesaplarında paylaşan hayvanseverler, "Hastalıklar niye başımıza gelir! kim verdi size bu emri! barınakta veteriner var mı! Akıllanmadınız dimi! hiç akıllanmadınız, bu hastalıklar niye başımıza geliyor" diye bağırdı.

İşte o şok paylaşım

Geçtiğimiz hafta mahallesinde beslenen köpekleri toplayıp başka ilçenin barınağına tıkan ve yüzlerce köpeği toplayıp ortadan yok eden Kocaali Belediyesi'ne yüzlerce insandan tepki ve şikayet gelmişti. Hatta olayı örtmek için belediye isçisinin yüzüne tükürüldü diye mağdur edebiyatı yapmışlardı. Bu video bugün başka bir hayvansever tarafından çekildi. Çarşıda uyuşturucu iğnelerle köpekleri toplamaya devam ediyorlar.

-Küpeli köpekler herhangi bir rahatsızlığı veya herhangi bir raporlu ısırma vakası olmadığı taktirde toplanamazlar.

-Bu ilçenin barınağı yok. Gecen aylarda yapılan denetimlerde bulunan eksiklerden ötürü kapatılmıştı. Yani topladıkları köpekleri koyabilecekleri bir yerleri yok.

-Veteriner hekimleri yok. 

-Baslarında veteriner hekim olmadan uyuşturucu maddeleri kullanmaları yasal değil. Ayrıca ellerindeki uyuşturucu maddeyle halk sağlığını da tehlikeye atıyorlar.

-Bu hafta boyunca yapılan yüzlerce şikayet sonrası 'biz dostlarımızı seviyoruz, onları besliyoruz' diye sempati kazanmak için sokaklarda tek tük kalan köpeklerin fotolarını paylaşmışlardı. O paylaşımdan bir kaç gün sonra toplamalarına devam edecek kadar riyakarlar.

Zaten zor günlerden geçiyoruz. Salgını fırsat bilip zaten açlıkla mücadele eden köpekleri yok etmek insanlığa da sığmaz.

Yasa bu belediyeye işlemiyor mu?

Toplama yapan kişiler emri belediye başkanı ve yardımcısından aldıklarını söylediler. Lütfen daha fazla köpeğin günahına girmeden bu belediyeyi şikayet edelim her yere. Twitter'dan da paylaşırsanız sevinirim.

@tcicisleri
@emniyetgm 
@sakaryabarosu
@sakaryabld 
@tarimgovtr