Bir buçuk yıldır pandemin salgını nedeniyle kısıtlama uyulmasının 1 Temmuz ihtarı ile sona ermesinin ardından yasaksız ilk kurban bayramını karışılmaya hazırlanırken Mezarlıklarda belediye ekipleri bakım otları keserek çevre düzelmesi yapıyor. Özel mezar firmalarda aldıkları siparişlerle mezar taşları mezar kabinlerin yeriniliyor içini yeni toparlak doldurarak çiçek dikerek görsel düzen oluşturarak Müşterilerine teslim ediyorlar.

Güler peyzaj ve mermer sahibi Erdal birer bayram üzeri yoğun düzenleme için sipariş var yorgalar mezarlığında 22 yaşında 62 yıl önce hayatını kaybeden bir gencin mezarını babasının isteğiyle düzenleme yapıyor. Mezar kabini suluk mezar başları ve yazıların yerleştiriyoruz mezar kabinin içini toprakla doldurup üzerine çiçek ekeceğiz ve sahibine teslim edeceği. Şuanda birçok Mezarlıklarda aldığımız bu tür çalışmaları hızla düzelmene yaparak teslim ediyoruz. Bu çalışmamız 650 TL dir “ diye konuştu.

Yorgalar mezarlığın ölen yakınların mezarlını ziyaret ederek dualar yapanalar var Almanya’dan gelen gurbetçi abi kardeş yılar önce ölen babalarına dua ettiler halk54.com mikrofonlarına her yıl dini bayramları Türkiye’mizde yaşmak için geliyoruz. Yı8lar önce ölen babımızın kabrini ziyaret ederek dualar yapıyoruz “ diye konuştular.

Sakarya büyükşehir belediyesi Mezarlıklar müdürlüğü yorgalar mezarlığı ve şehitlikte bulunan mezarın otları kesildi gül ağaçları budanarak bakımları yapıldı. Bayram ziyarete gelecek yakınları için son hazırlıklar tamamlanmaya çalışılıyor.