Arifiye İlçesinde bulunan Tank Palet Fabrikası Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirilmesine karar verilrdikten Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi'ne (ASFAT AŞ) resmen devredilmişti. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren fabrika, Dünyada küresel tehdit olan Koronavirüsü nedeniyle 200 çalışanını idari izine çıkartmıştı.

Bu İdari izin sürerken Milli Savunma Bakanlığı,Asfalt A.Ş. Sağlık Bakanlığına başvurarak fabrika işçilerine koronavirüs testi yapılmasını istedi. Bu talep üzerine fabrika çalışanlarının iki grup halinde test yapılması kararlaştırıldı ve bugün fabrikaya çağrılan işçilere fabrika bahçesinde kurulan stantlarda test yapıldı.

Gruplar halinde fabrikaya gelen işçilere ambulans ile gelen doktorlar Covid-19 testi kapsamında test yaptılar. İzinde olan diğer grup işcilerin ise Salı günü testlerinin yapılacağı öğrenildi. Test sonuçları negatif çıkan işçilerin fabrikanın çalışmaya başlamasıyla birlikte işbaşı yaptırılacağını, pozitif çıkanların ise karantinaya alınacağını söyledi.

Harb-iş Sendikası Sakarya Şube Başkanı İsa Kaya, Tank Palet Fabrikası işçilerine virüs testi yapılmasıyla ilgili Milli Savunma Bakanlğı, Asfalt A.Ş.nin sağlık bakanlığıyla yaptığı işbirliği sonucunda yapıldığını belirterek 'Savunma sanayi için önemli olana fabrikada işleyişin aksamaması için bu testler yapılmıştır'dedi

(MEDYABAR / AZİZ GÜVENER)