Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı yaptığı açıklamada; İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen ’Türkiye’nin İlk 500 ve İkinci 500 Sanayi Kuruluşu-2019 araştırmasında ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan borsamıza kayıtlı 12 firmanın bulunması bizler için gurur vericidir. Balsu Gıda Sanayi, Şen Piliç ,Namet Gıda Sanayi, Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, Pro Gıda , Durak Fındık, Çekok Gıda Sanayi, Tadım Gıda Sanayi, As Ofis Damızlık Yumurta, Özgüllü Süt Mamülleri, Güneşoğlu Süt Sanayi, Sarılar Dış Ticaret ‘in ISO 500 listelerinde bulunması bizleri son derece memnun etmiştir.

Dünyada küresel krizin en üst seviyede yaşandığı bu dönemde başarı kolay değildir. Firmalarımız büyük emek harcayarak hem ülkemizin hem de şehrimizin ekonomik büyüklüğüne katkı sağlamaktadırlar. ISO 500 araştırmasını bir bütün olarak değerlendirdiğimizde; sonuçlar, sanayicimizin en zor faaliyet koşullarında dahi ülkemize karşı olan sorumluluklarını fedakârca yerine getirdiklerini ortaya koymaktadır. Bu global rekabette maalesef elimizdeki finans imkanlarımızın eşit şartlarda olmadığı düşünülürse, bu başarının önemi, değeri ve anlamı daha iyi anlaşılacaktır.

Borsamız üyesi firmalarla birlikte tüm sanayicilerimiz devamlı üreterek bundan sonrada, değer yaratmaya, yaşanan tüm zorluklara rağmen başarı öyküleri yazmaya devam edeceklerdir. Dünya ile rekabet ederek ülke ekonomimize katkı sağlayan tüm firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını bir kez daha kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum." İfadelerini kullandı.