Sağlık Bakanlığı'nın 2017'de deprem hasarı bulunan Pamukova Devlet Hastanesinin yıkımına kara vermiş, hastane prefabrik binalara taşınarak yıkılmıştı.

2018 Şubat ayında temeli atılan inşaat, bir yıl içinde bitmesi gerekirken 2019 Kasım ayında müteahhit firma çalışmaları yarım bırakarak gitmesi sonucu tamamlanamamış, tekrar yapılan ihale sonrası yapımına devam edilen Devlet Hastanesinin geçici kabulü yapılarak 25 Ekim 2021 Pazartesi'den itibaren hizmete girdi.

25 yatak kapasiteli ve ameliyat yapılabilecek

-1. Kat, Zemin, 1. Kat ve 2. Kat olmak üzere 4 kat olarak inşa edilen, 25 yataklı yeni hastanede, ameliyatlarda yapılabilecek.

-1 Zemin katta,  bodrum katlarında, laboratuarlar, kumanda odası , morg , arşiv, mutfak, Eczane, Evde sağlık hizmetleri, çamaşırhane ve mescitler  bulunuyor.

Zemin katta ise (giriş katı),  hastanenin, zemin katında acil, triaj, poliklinikler, kan alma,  diş polikliniği, röntgen,diyaliz ünitesi  ve  erkek- kadın müşahade bölümleri bulunuyor. danışmanın bulunuyor.

Yeni hastanenin birinci katında, yataklı servisler, ameliyathane, sterilizasyon odası, hasta hazırlık uyanma, doğumhane bulunuyor.

2. Katta, Başhekimlik, İdari ve Mali İşler Müdürü, Sağlık Bakım Hizmetleri Birimi, Toplantı odası ile personel yemekhanesi bulunuyor.

Sakarya'nın en iyi dijital hastaneleri arasında birinci sırada

Bugünden (25 Ekim 2021 Pazartesi) itibaren hizmete giren yeni İlçe Devlet Hastanesi, Sakarya'nın en iyi dijital hastaneleri arasında birinci sırada yer alıyor.

Röntgen cihazının yenilenip dijital hale getirildiği yeni hastanede bir taraftan yerleşim devam ederken, bir taraftan da hastalara hizmet veriliyor.

Diyaliz ünitesi yıl başına kadar hizmete girecek

Diyaliz ünitesinin cihaz alımları nedeni ile yıl başına kadar hizmete girmesi beklenen hastanede yerleşimin tam anlamı ile 15 gün içinde son bulması beklenirken, bir taraftan da çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.