Sakarya Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonunca yapılan denetleme ve değerlendirmeler sonucunda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan ilk kurum oldu. Vali Yardımcısı Murat Karasu tarafından yapılan belge tesliminde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor ve İŞKUR personeli hazır bulundu. İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya’ ya belgelerini veren Vali Yardımcısı Murat Karasu erişilebilirlik için gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla İŞKUR çalışanlarına teşekkür etti.

ENGELLİ ERİŞİMİ ÖNEMLİ

Vali Yardımcısı Murat Karasu şehirde Erişebilirlik belgesi alan ilk kurum olması sebebiyle İŞKUR Müdürü Tekin Kaya ve personele teşekkür ederek  “Herhangi bir özrü olan kişilerin özellikle tekerlekli sandalye kullananların ya da görme engellilerin yardımsız ve rahatlıkla giriş-çıkış yapabilmesi, içeride dolaşarak tüm hizmetlerden yararlanmasına imkân tanıyan her çeşit bina ulaşılabilir nitelikte olarak kabul edilmektedir. Engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için erişebilirlik son derece önemli bir konudur. Özellikle kent yaşamının engelli erişilebilirliğine uygun düzenlenmesinin ise bir zorunluluktur. Diğer taraftan, ulaşılabilir mekân oluşturma ilgili bireylerin ve kurumların sorumluluğundadır” dedi.

EN FAZLA HİZMET VEREN KURUM

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya “Engellilerin istihdama katılmalarının ve bireysel olarak yaşayabilmelerinin ancak erişebilirliklerinin sağlanması ile mümkün olduğunu biliyoruz. İŞKUR engellilere en çok hizmet veren kuruluşların başında yer almaktadır. Engellilere yönelik hizmet kalitesinin bir göstergesi niteliğinde olan engelli ulaşılabilirlik belgesini almanın ve bu konuda bir ilk olmanın mutluluğunu bütün personelimizle yaşıyoruz. Alınan belge ile hizmet binamızın bütün alanlarına engellilerin ulaşabilirliği tescil edilmiş durumdadır. En kısa zaman da virüs salgınından kurtulmak dileğiyle daha fazla engellimiz, hizmet binamızın ulaşılabilir bütün alanlarında işverenlerle iş görüşmesi yapabileceklerdir” değerlendirmesinde bulundu.

TADİLATLARLA TAM ERİŞİM SAĞLANDI

Sakarya İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binası 2018 yılında hizmete açıldığını ifade eden Kaya, Yaklaşık 5 Bin m2 kapalı alana sahip olan hizmet binası, engelli vatandaşların rahatça ulaşımını sağlayacak şekilde düzenlemelerin önemli kısmı mimari olarak inşa edildi. Sonradan yapılan ilave çalışmalarla bina girişi, otoparklar, engelli rampaları, kapılar, koridorlar, asansörler de ortopedik ve görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Diğer taraftan, pandemi süreci nedeniyle ara verilen engelli ulaşılabilirliği denetim çalışmalarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde devam edeceği bildirdi.

PERSONELE DE BELGE VERİLDİ

Diğer taraftan, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Özen, İŞKUR’ a verilen erişilebilirlik belgesinin, engellilerin daha fazla sosyal hayata katılabilmelerine ve istihdamlarının arttırılmalarına vesile olması temennisinde bulundular. Belge töreninde İŞKUR’un erişebilirlik belgesi için düzenlenen törende pandemi döneminde işletmelere verilen Kısa Dönem Çalışma Ödeneği desteğinde görev alan personele de teşekkür belgeleri takdim edildi.