Sakarya'da yaygın olarak yapılan amatör balıkçılığın halen yasak oluşu vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Amatörbalıkçılar yasağın bir an önce kaldırılmasını ve insanların topu halde olmadan balık tutmalarının önünün açılmasını bekliyor. Özellikle komşu il Kocaeli'de kalkan balık tutma yasağı ile Sapanca gölünde oluşa ilginç durum balıkçıları bir hayli üzüyor.

Öyle ki Sapanca gölünün Kocaeli kısmında balık tutulabilirken 10 metre ileride başlayan Sakarya kısmında balık tutulamıyor. Hal böyle olunca da Coronavirüs Kocaeli'de yokta sadece bizde mi var ? soruları ardı ardına gelmeye başlıyor.

Konu hakkında konuşan Sakarya Merkez Avcılar Atıcılar ve Balıkçılar Federe Spor Kulübü Başkanı Sedat Bıçakçı, İl Tarım Müdürü Nuri Al ile amatör balık yasağının kalkması için gerekli girişimi yaptığını belirterek, “Komşu kent Kocaeli’de yasağın kalktığını ve Sapanca Gölü’nün Kocaeli sınırlarında amatör balık avcılığının serbest, Sakarya sınırında ise yasak olmasının anlamsız olduğunu ilettim. Bursa, Antalya ve Kırklareli’nde de avcılığın serbest olduğunu da belirtti. Anlayışla karşıladı ve konuyu İl Hıfzıssıhha Kurulu’na götüreceğini söyledi. İnşallah bizim bölgemizde de izin çıkar” dedi.

Medyabar.com