Yeni yapılacak Adalet sarayı ile ilgili bilgiler veren ve Ankara’da Adalet Bakanı Abdulkadir Gül ile yaptıkları ziyaretten bilgiler sunan Baro başkanı yakında inşaata başlanacağı konusunda da bilgi aldıklarını açıkladı.

Sastop yeni Adalet sarayının şehirde olması konusunda istekli olduklarını maalesef .bu isteklerinin gerçekleşmediğini, Merkezde,,Koca şehirde daha büyük alanlar olduğu halde burada ısrar edilmesinin sebeplerini öngören olumsuz görüşlerini bildirdiler

Sakarya Turabder Şb Başkanı ve Sastop Moderatör eş başkanı Av. Ü. Önder Döker Sakarya’nın sorunlarını 16 yıldır incelediklerini ve yöneticilere çalışmalarında kolaylık olması için rapor hazırladıklarını parti ve kişi gözetmeden ilgililere sunduklarını amacın Sakarya’mızın bir an önce daha ileriye gitmesini ve bu konuda Markalaşmasını hedeflediklerini Baro Başkanımız olarak kendisinin de önerilerine ihtiyaçları olduklarını dile getirdiler. Toplantıda Sastop’u temsil eden 2002-2004 dönemi Baro Baş. Av. Önder Döker Geç Dön . Ziraat Odası Başk.Hamdi Şenoğlu, Devlet Hast.Der.Geç. Dön. Başkanlarından . .Erdoğan Yetiş, Sivaslılar Der. Başk. ve Sevgi Der. Başk. Yard. Aytaç Güner,, Emekli Tüvasaş Müdürü.ve Geç .Dön. Serdivan Kızılay Der. Başk. Fikret Kökalp katıldılar.

Sastop heyeti Bu ziyaretlerinin Başkanlık ziyareti olduğunu ve Sastop olarak Sakarya’nın Sorunlarını görüştüklerini ve yöneticilerimize Halkın isteklerini duyurduklarını açıkladılar.

Yeni Adliye Sarayı konusunda Adalet Bakanlığında yaptıkları görüşmeleri ve de Sakarya’da bulunan boş arazileri uçaktan çekilmiş resimleri sunduklarını ve tespit ettikleri gerçekleri sundular. Sastop Toplantı yönetmeni Av. Önder Döker Başkanlar toplantısında Sizide aramızda görmek isteriz dedi.

Baro Başkanı İlknur Ebzi Yıldız Sastop’u Basından takip ettiklerini, zaman zamanda Başkanlıktan önce bilgilere paylaştıklarını toplantıya çağırıldığında katılmak istediğini açıkladı. Çalışmalarınızdaki hassasiyeti takdir ediyoruz. Tabi ki şehir hepimizin görüşler paylaşıldığında gerçekler de ortaya çıkacaktır. Sakarya’nın geleceği ile ilgili her konuda bizde sizlere katkı sunacağız. dedi. Sastop heyeti ilk genel toplantıda bir araya gelmek üzere Baro binasından ayrıldılar.