İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Tv264’te yayınlanan Gazeteciler Soruyor programına katıldı.

İzmir depreminin ardından ‘Sakarya depreme hazır mı?’ sorusu yeniden gündeme geldi. Konu ile ilgili canlı yayına katılan Gürpınar, Sakarya’da risk teşkil eden binalara dikkat çekti.

Gürpınar, “Sakarya’da 23 bin 531 adet deprem sonrası tespit edilmiş, bağımsız bölüm olarak bina var. Ancak bunlar yasal olarak hasarsız, depremi geçirmiş deprem yorgunu konutlar. Bu konutlar bugünkü deprem yönetmeliğine göre güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konutların iyileştirmesi de tek bir çözüm ile olmaz. Bunların tek tek elden geçirilmesi lazım. Belki bir kısmı yıkılacak, belki güçlendirilecek. Ve Sakarya’da depremden sonra böyle bir çalışma yapılmadı. Bu risk teşkil eden binaları deprem geçirmiş 4-5 katlı binalar oluşturuyor. Bunların hepsinde oturanlar var. Çekirdek bir hesabına göre toplamda 100 bin kişi bu binalarda oturuyor.
Risk teşkil etmediğini kimse söyleyemez. Sakarya’da yapacağımız çalışmalarında birinci önceliğimiz deprem olmalı. Burada yapılan projelerde Kentsellik ön planda oldu. “ diye konuştu. Medyabar