Sosyal sorumluluk alanında eğitim, çevre ve trafik konularında topluma değer katan projelere imza atan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye “Sıfır Atık Projesi” kapsamında yapmış olduğu çalışmalar ve vermiş olduğu desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından plakete layık görüldü.

Toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak önemli projelere imza atan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, israfın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayarak çevreyle dost üretim gerçekleştirirken ayrı zamanda sosyal sorumluluk faaliyetleriyle çevre bilincinin artmasına katkı sağlıyor.

Çevre bilincine dikkat çekildi

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ve Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Sıfır Atık Projesi” kapsamında 16 Mayıs ve 13 Haziran 2019 tarihlerinde Adapazarı Atatürk İlkokulu/Ortaokulu ve Aykut Yiğit Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Törende çevrenin korunması ile ilgili öğrencilerin hazırladıkları yazı ve şiirler okunarak çevre bilincine dikkat çekildi. Belirlenen noktalarda atıkların kaynağında ayrıştırılması için atık toplama istasyonları oluşturuldu. Yaklaşık 2.000 öğrenciye çevre bilinçlendirme broşürü dağıtılarak atık türleri ve atıkların geri kazanımı hakkında önemli noktalara vurgu yapıldı. Tören, tüm öğrencilerin günün anısına elleriyle yaptıkları boyama çalışması ve sonrasında ağaç dikimi aktivitesi ile birlikte sona erdi.