Eda Nur Atalay’ın özel haberi

TV 264 ekranlarında reyting rekorları kıran “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programı Cuma akşamı saat 21.00’de gazeteci Zafer Tokuş’un modaratörlüğünde yapıldı. Gazeteci Hüseyin Cumalı ile Safa Polat’ın konuşmacı olarak katıldığı programa konuk olarak Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası Ali Bektaş ulaşım sorunlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ulaşımın yer yönüyle ele alındığı programda Adapazarı SGK Köprülü Kavşağı gündeme geldi. Sakarya Büyükşehir Belediyle Başkanlarının kente bir çok eser kattığını belirten Gazeteci Hüseyin Cumalı, “Ancak ulaşımla ilgili yapılan onca işe rağmen 3 başkan 3 icraatla ön plana çıkıyor” dedi.

Eski adı SSK Kavşağı, yeni adı SGK Kavşağı olan bu kavşak şehrin en önemli giriş noktası olduğuna dikkat çeken Cumalı, “Üç başkanda kendi dönemlerinde ana arter açtı, yan yollar açtı, binlerce kilometre asfalt attı, kaldırımlar yaptı. Ama üç başkanda bunlarla anılmıyor.
Konu Sakarya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Duran ve ulaşım olunca akla ilk gelen Adapazarı Adnan Menderes Caddesi’ne yaptırdığı alt geçit oluyor. Konu ulaşım ve Zeki Toçoğlu Yazlık Kavşağı gündeme geliyor. Konu Ulaşım ve Ekrem Yüce olunca ise Adapazarı SGK kavşağı akıllara geliyor” dedi.

Cumalı, “Alt Geçit, Yazlık Kavşağı ve ZGK Köprülü Kavşak çalışmalarından en iyisi bence Adapazarı SGK Köprülü Kavşağı oldu. Bence SGK köprülü Kavşak bu kente yapılan Alt Geçit ve Yazlık Kavşağı’ndan çok daha kullanışlı ve rantabl oldu. Genelde herkes böyle düşünüyor. Şehre giriş rahatladı. Serdivan’a geçişler rahatladı.başarılı oldu” dedi.